To εμβληματικό «καρώ» του Burberry σε λιβάδια και αγρούς - Πελώρια installation από λουλούδια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 12:56 To εμβληματικό «καρώ» του Burberry σε λιβάδια και αγρούς - Πελώρια installation από λουλούδια

Οι δύο προσωρινές εγκαταστάσεις στήθηκαν σε Κανάρια και Νότια Αφρική.

Τιμώντας την ιστορία του, ο οίκος Burberry χρησιμοποίησε το τελευταίο δίμηνο της προηγούμενης χρονιάς φιλικές προς το περιβάλλον βαφές και λουλούδια για να δημιουργήσει δύο προσωρινές εγκαταστάσεις στα Κανάρια και τη Νότια Αφρική που μιμούνταν τα καρώ, σήμα κατατεθέν του, όταν τις έβλεπε κανείς από ψηλά.

Στα Κανάρια, στη νήσο El Hierro, ο Κουβανο-αμερικανός καλλιτέχνης Jorge Rodriguez-Gerada χρησιμοποίησε φυσικές βαφές για να δημιουργήσει μια με εμβαδόν 4.500 τετραγωνικά εκδοχή του αναγνωρίσιμου καρώ μοτίβου, η οποία εκτεινόταν σαν το κασμιρένιο κασκόλ, ένα από τα πλέον γνωστά αξεσουάρ του Burberry που είχε παρουσιαστεί τη δεκαετία του 1970.

Το νησί επελέγη επειδή, στις αρχές του 20ού αιώνα, η Elsie Burberry, νύφη του ιδρυτή του οίκου Thomas Burberry, είχε ταξιδέψει στα Κανάρια και αποκτήσει συναισθηματική σύνδεση με τα εκεί τοπία.

Η εγκατάσταση παρέμεινε για μία εβδομάδα, τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση