Βρήκαν και διέσωσαν νεογέννητο που εγκαταλείφθηκε σε δάσος - Είχε ακόμη τον ομφάλιο λώρο πάνω του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 15:16 Βρήκαν και διέσωσαν νεογέννητο που εγκαταλείφθηκε σε δάσος - Είχε ακόμη τον ομφάλιο λώρο πάνω του

Το όνομα που του έδωσαν, είναι συμβολικό της τύχης του

Τους γονείς ενός νεογνού που εγκαταλείφθηκε σε δασώδη περιοχή της κεντρικής Φλόριντα, αναζητούν οι αρχές. 

Το μωρό, που γεννήθηκε ούτε 3 κιλά, βρέθηκε στις 2 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ενώ η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους δέκα βαθμούς Κελσίου, γνωστοποίησε ο σερίφης της κομητείας Πολκ, Γκρέιντι Τζαντ. 

«Είναι ένα συμβάν που δε βλέπουμε συχνά γιατί υπάρχουν νόμοι προστασίας» ανέφερε ο Τζαντ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook. 

Στη Φλόριντα, ο αντίστοιχος νόμος επιτρέπει σε μητέρες ή γονείς να παραδώσουν αβλαβή τα νεογέννητα μωρά έως μιας εβδομάδας, εξηγεί ο Τζαντ που αποκάλυψε πως βάφτισε το μωρό Angel Grace Lnu. 

«Είναι όμορφη σαν άγγελος. Και είναι θέλημα θεού που δεν είναι νεκρή. Το Lnu προέρχεται από το Last Name Unknown (Επώνυμο Άγνωστο)» ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Τζαντ, το μωρό βρήκαν περίοικοι τυλιγμένο σε μια παλιά κουβέρτα. Εκτιμάται πως ήταν μόλις μιάμισης ώρας όταν εντοπίστηκε και διασώθηκε. 

«Μία κυρία νόμισε πως άκουσε γάτες να φωνάζουν και να τσακώνονται προς τα μεσάνυχτα και μετά ησύχασαν. Έπειτα, περίπου 1,5 ώρα μετά, άκουσε ξανά φωνές και κλάματα και βγήκε έξω να δει, διαπιστώνοντας πως ήταν μωρό» περιέγραψε ο Τζαντ. 

Το νεογνό ήταν «υγιέστατο», αλλά έφερε στο σώμα του τσιμπήματα από έντομα επειδή ήταν για ώρα εκτεθειμένο σε δασώδη περιοχή και μέσα σε παλιές κουβέρτες. Είχε ακόμη πάνω του τον ομφάλιο λώρο και πλακούντα. 

«Εκτιμούμε πως είναι ισπανικής καταγωγής και πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι γονείς του. Συνεργαζόμαστε με την κοινότητα, αλλά κανείς δεν ξέρει ποια είναι η μητέρα. Εμπειρικά μιλώντας, συνήθως πρόκειται για νεαρό άτομο που δεν θέλει το παιδί, ή που έκρυβε την εγκυμοσύνη από τους γονείς της και τώρα εγκατέλειψε το μωρό μόνο στο δάσος» σημείωσε. 

Με πληροφορίες από People

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση