Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάικλ Μπέρι: «Πουλήστε» - Η λακωνική ανάρτηση του επενδυτή που «προέβλεψε» το κραχ του 2008

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 12:13 Μάικλ Μπέρι: «Πουλήστε» - Η λακωνική ανάρτηση του επενδυτή που «προέβλεψε» το κραχ του 2008

Παρά την άνοδο των χρηματιστηρίων τις τελευταίες εβδομάδες ο Μπέρι συνεχίζει να εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες για τη σταθερότητα του συστήματος.

Ο Μάικλ Μπέρι, που θεωρείται ευρέως ως ο επενδυτής που προέβλεψε το κραχ του 2008, προέβη σε μια ανάρτηση που περιλάμβανε μία μόνο λέξη: «Πουλήστε».

Ο Μπέρι με τη μονολεκτική αυτή προτροπή πιθανώς θέλησε να εκφράσει ανοιχτά τις αμφιβολίες του για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος παρά την πρόσφατη ανάκαμψη των μετοχών. Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως προέτρεψε τους επενδυτές να μην ξεγελαστούν από την άνοδο και να συνεχίσουν να πουλούν. 

Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 κέρδισε 6,2% τον Ιανουάριο, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 11%, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση Ιανουαρίου από το 2001.

Ο Μπέρι, ωστόσο, παραμένει εξαιρετικά δύσπιστος υπονοώντας σε πρόσφατη ανάρτησή του ότι πρόκειται για φαινομενική άνοδο πριν την κρίση. Στις 23 Ιανουαρίου ανήρτησε στο Twitter ένα διάγραμμα που έδειχνε τη βουτιά του S&P 500 κατά τη διάρκεια του κραχ της dot-com και κύκλωσε με κόκκινο χρώμα την άνοδο μεταξύ Σεπτεμβρίου 2001 και Μαρτίου 2002, προτού έρθει η κατάρρευση έξι μήνες αργότερα. 

Ο επενδυτής και επικεφαλής της Scion κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος προειδοποιώντας εδώ και δύο χρόνια για οικονομική κατάρρευση.  

Ο Μπέρι είναι ένας από τους πολλούς κορυφαίους επενδυτές που προετοιμάζονται για οικονομική καταστροφή. Ο Τζέρεμι Γκράνθαμ της GMO δήλωσε πρόσφατα ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να καταρρεύσει έως και 50% στο χειρότερο σενάριο, ενώ ο Μαρκ Σπιτζνάγκελ της Universa Investments μίλησε για τη «μεγαλύτερη ωρολογιακή βόμβα στην οικονομική ιστορία».

Με πληροφορίες από Insider