Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός σχεδιαστής Paco Rabanne - «Η κληρονομιά του θα παραμείνει σταθερή πηγή έμπνευσης»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 16:10 Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός σχεδιαστής Paco Rabanne - «Η κληρονομιά του θα παραμείνει σταθερή πηγή έμπνευσης»

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο χώρος της μόδας, καθώς πέθανε ο διεθνούς φήμης Ισπανός σχεδιαστής Paco Rabanne, που ξεχώρισε για τις δημιουργίες του, όπως για το φόρεμα της Τζέιν Φόντα για την ταινία Μπαρμπαρέλα το 1968.

Όπως αναφέρει το Womens Wear Daily, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο τελευταία του πνοή στο Portsall της Γαλλίας.

Αν και πιο γνωστός για τα μεταλλικά σύνολά του, ο Rabanne παρουσίασε την πρώτη του συλλογή το 1966 χρησιμοποιώντας πλαστικά. Η πρώτη συλλογή, με τίτλο «12 Unwearable Dresses in Contemporary Materials», εξόργισε τον γαλλικό Τύπο της μόδας, ενώ ταυτόχρονα έβαλε τον Rabanne στον χάρτη και καθόρισε την πορεία για το σχεδιαστικό του μέλλον.

Προωθούμενος από το πνεύμα του πειραματισμού της δεκαετίας του 1960, ο Rabanne πέρασε από τα πλαστικά στο μέταλλο, το χαρτί, τα κουμπιά και τη γούνα, ντύνοντας στην πορεία πρόσωπα όπως η Mia Farrow, η Audrey Hepburn και η Τζέιν Φόντα.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση