Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκαλύφθηκε νέο θρίλερ με Ρώσους κατασκόπους στα βόρεια σύνορά μας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 22:09 Αποκαλύφθηκε νέο θρίλερ με Ρώσους κατασκόπους στα βόρεια σύνορά μας ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Μετά το θρίλερ με την Ρωσίδα κατάσκοπο που ζούσε ανενόχλητη στην καρδιά της Αθήνας, αποκαλύπτεται μία νέα ιστορία κατασκόπων στα Βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, όλα έγιναν τον περασμένο Αύγουστο και πρωταγωνιστές ήταν ξανά Ρώσοι κατάσκοποι οι οποίοι αυτή τη φορά, συνελήφθησαν από τις αλβανικές Αρχές, σε μια παλιά στρατιωτική εγκατάσταση στην πόλη Γκραμς. Πρόκειται για δύο Ρώσους αλλά και έναν νεαρό Ουκρανό που συνελήφθησαν για κατασκοπεία.

«Μοιάζει ότι ήταν πολύ καλά συντονισμένοι, ερχόμενοι από διαφορετικά σημεία των συνόρων συναντήθηκαν στα Τίρανα και πήγαν μαζί στην πόλη Γκραμς», είπε η Fatjona Mejdini, δημοσιογράφος από την Global Initiative.
«Οι φρουροί τους είδαν και τους κυνήγησαν προκειμένου να τους σταματήσουν και τη στιγμή που τους κυνηγούσαν ένας από τους τρεις, ο Ρώσος ψέκασε τους φρουρούς με σπρέι πιπεριού ή κάποια άλλη neuroactive ουσία».

Για την υπόθεση ενημερώνονται και τα στελέχη της ΕΥΠ για να έχουν εικόνα για τη δράστη των Ρώσων κατασκόπων στα Βαλκάνια.

«Ο Ρώσος συλληφθείς στη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε στην Αλβανική αστυνομία ότι “ναι είμαι Ρώσος κατάσκοπος”» είπε η δημοσιογράφος από την Global Initiative.

Ο συνήγορος τους είπε ότι ακόμα δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι εντολείς του είχαν συγκεντρώσει και διακινήσει απόρρητο πληροφοριακό υλικό.

«Περιμένουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια να ελέγξουν το drone τα κινητά τους τηλέφωνα και τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους για να διαπιστώσουν εάν συγκέντρωσαν μυστικά και εάν στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους, στους υπολογιστές τα drones και τα κινητά υπάρχουν απόρρητες πληροφορίες», είπε ο δικηγόρος τους Isuf Shehu.

Πριν από μερικές εβδομάδες η Μόσχα έστειλε αίτημα έκδοσης για τη μια από τους τρεις κατηγορούμενους, ζητώντας την επιστροφή της στη Μόσχα, τονίζοντας ότι καταζητείται για κατασκοπεία σε βάρος της Ρωσίας.

«Η Σβετλάνα Τιμοφέεβα κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στην Αλβανία και η Ρωσία την κατηγορεί ότι είναι κατάσκοπος για λογαριασμό ξένων – δυτικών δυνάμεων», είπε ο δικηγόρος, Isuf Shehu.

Στα Βαλκάνια δρούσε και το ζευγάρι των Ρώσων κατασκόπων που συνελήφθη τον Δεκέμβριο στη Σλοβενία, όπως είπε στο ΣΚΑΙ ο Σλοβένος δημοσιογράφος που αποκάλυψε το θέμα.

«Δούλευαν στην περιοχή των Βαλκανίων και τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας άκουσα για Κροατία και Βοσνία, ίσως και στη Σερβία δεν είμαι απολύτως σίγουρος.. ταξίδευαν πολύ σ’ αυτές τις περιοχές».

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης οδήγησε στην αποκάλυψη του κατασκοπικού δικτύου, όχι μόνο στη Λιουμπλιάνα, αλλά και την Αθήνα.

πηγή: newsit.gr