Σαουδική Αραβία: Άλλαξε μετά από 20 σχεδόν χρόνια ο υπoυργός Πετρελαίου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Μαΐου 2016 22:47 Σαουδική Αραβία: Άλλαξε μετά από 20 σχεδόν χρόνια ο υπoυργός Πετρελαίου
Παρελθόν αποτελεί ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi, καθώς η κυβέρνηση του βασιλείου ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του.

Ο Ali al-Naimi, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Πετρελαίου από το 1995, ήταν μια ισχυρή φωνή εναντίον της μείωσης της παραγωγής πετρελαίου της χώρας όταν υποχώρησαν οι τιμές, μια κίνηση που δεν συνάδει με τις παλαιές τακτικές.

Ο Naimi ήταν ο «αρχιτέκτονας» της μεταστροφής της πολιτικής του OPEC το 2014 για να αποφύγει την μείωση της παραγωγής λόγω ενός παγκόσμιου πλεονάσματος της προσφοράς, σε μια κίνηση που επηρέασε τις αγορές και τις τιμές.

Ο διάδοχός του θα είναι ο Khalid al-Falih, πρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Saudi Aramco.
Το βασιλικό διάταγμα που ανακοινώθηκε μέσω των κρατικών ΜΜΕ, ήταν μέρος ενός ευρύτερου κυβερνητικού ανασχηματισμού που περιλαμβάνει μια αναδιάρθρωση του πετρελαϊκού υπουργείου, το οποίο έχει μετονομαστεί σε Υπουργείο Ενέργειας, Βιομηχανίας και Ορυκτών πόρων.

Η αλλαγή του υπουργού έρχεται δύο εβδομάδες μετά από την ανακοίνωση της κυβέρνησης για ένα φιλόδοξο οικονομικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με στόχο να μειωθεί η εξάρτηση του βασιλείου από τα πετρελαϊκά έσοδα.

zougla.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση