Hurriyet: Πραξικοπηματίες περνούν στην Ελλάδα παριστάνοντας τους Σύρους πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 20:00 Hurriyet: Πραξικοπηματίες περνούν στην Ελλάδα παριστάνοντας τους Σύρους πρόσφυγες

Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι μέλη της οργάνωσης του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί ευθέως ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα, προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα παριστάνοντας τους Σύρους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, η Hurriyet γράφει ότι Τούρκοι που φέρονται να συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος συγκεντρώνονται σε τέσσερα χωριά βορειοδυτικά της Ανδριανούπολης, προκειμένου από εκεί να περάσουν στον Έβρο. Πρόκειται για μία διαδρομή που ακολουθούν πολύ συχνά οι πρόσφυγες από τη Συρία που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.

Κάτοικοι των χωριών αναφέρουν στην Hurriyet ότι όσοι επιθυμούν να διαφύγουν από την Τουρκία, κρύβονται στα δάση μέχρι να νυχτώσει και στη συνέχεια περνάνε από αρδευτικά κανάλια και χωράφια προκειμένου να φτάσουν στις όχθες του Έβρου, καλύπτοντας μια απόσταση 1,5 χιλιομέτρου.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα της Hurriyet αναφέρεται ότι τους Τούρκους περιμένουν στην ελληνική πλευρά μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν και τους φιλοξενούν σε «ασφαλή» σπίτια.

enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση