Σαουδική Αραβία: Ελεύθερη δίχως κατηγορίες η «επαναστάτρια» με τη μίνι φούστα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017 20:00 Σαουδική Αραβία: Ελεύθερη δίχως κατηγορίες η «επαναστάτρια» με τη μίνι φούστα
Με παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού - Έκλεισε οριστικά η υπόθεση - Δεν γνώριζε ότι το επίμαχο βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο, δήλωσε η ίδια στην αστυνομία

Με παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού αφέθηκε τελικά ελεύθερη η κοπέλα με τη μίνι φούστα, η οποία προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στη Σαουδική Αραβία μετά την εμφάνισή της σε αρχαιολογικά μνημεία της χώρας με... δυτική περιβολή.

Η κοπέλα είχε συλληφθεί από την αστυνομία του Ριάντ μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που την έδειχνε να περπατά σε μνημεία της πόλης, φορώντας μίνι φούστα και προκλητικό μπλουζάκι. Με την παρέμβαση του υπουργείου, δεν την απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Η ίδια υποστήριξε ότι το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο δίχως να το γνωρίζει εκείνη και οπωσδήποτε δίχως την έγκρισή της. Όπως ανακοινώθηκε, η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη το βράδυ της Τρίτης και ο φάκελος της υπόθεσης έκλεισε οριστικά.

Σύμφωνα με τα αραβικά ΜΜΕ που επικαλούνται αστυνομικές πηγές του Ριάντ,η πράξη της κοπέλας είχε στόχο να εκφράσει την αντίθεση των νέων στο αυστηρό ντύσιμο των γυναικών και όχι να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ανακρίθηκε επί ώρες από την αστυνομία, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους και τους σκοπούς της συγκεκριμένης πράξης.

Στη Σαουδική Αραβία ισχύει ο ισλαμικός νόμος, βάσει του οποίου η γυναίκα οφείλει να φορά ένα ένδυμα που ονομάζεται «αμπάγια» και να καλύπτει τα μαλλιά της.

Η κοπέλα διακρίνεται στο βίντεο να περπατά στους άδειους δρόμους της ιστορικής αρχαίας πόλης Ushayqir.

Δείτε το βίντεο που προκάλεσε τη μεγάλη αναστάτωση, η οποία σε χρόνο ρεκόρ έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις...

 

 

protothema.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com