Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός Ε.Ε θέλουν την Τουρκία οι περισσότεροι Γερμανοί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 23:07 Εκτός Ε.Ε θέλουν την Τουρκία οι περισσότεροι Γερμανοί

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, στην ερώτηση «Πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για ένταξη στην ΕΕ;», το 73,1% των ερωτηθέντων απαντά «Ναι, οπωσδήποτε», ενώ το 16,3% απαντά «μάλλον ναι». Σε ποσοστό 2,8% ανέρχονται εκείνοι που δηλώνουν αναποφάσιστοι και μόλις το 7,8% εκφράζεται «κατά» ή «μάλλον κατά» της προοπτικής διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η «Die Welt», η καθαρή πλειοψηφία υπέρ της διακοπής των διαπραγματεύσεων αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομάδα 17-29 ετών διακοπή της διαδικασίας ζητεί το 84,4%, ενώ στην ομάδα 40-49 το 92%.

Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, την ισχυρότερη αντίσταση στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ προβάλλουν οι πιθανοί ψηφοφόροι της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) με 96%, ενώ την μικρότερη οι πιθανοί ψηφοφόροι των Πρασίνων, με 79,8%.

Όπως επισημαίνει πάντως η εφημερίδα, την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ ζητούν το τελευταίο διάστημα τόσο ο αυστριακός Καγκελάριος Κρίστιαν Κερν όσο και ο αρχηγός του Κόμματος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, του οποίου το κόμμα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου να επιστρέψει στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

newsit.gr