Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρυχάται το ηφαίστειο στο Μπαλί-απομακρύνονται 100.000 άνθρωποι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 09:30 Βρυχάται το ηφαίστειο στο Μπαλί-απομακρύνονται 100.000 άνθρωποι

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι 100.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο του όρους Αγκούνγκ στο Μπαλί.

Nωρίτερα οι αρχές αύξησαν στη μέγιστη κλίμακα το επίπεδο συναγερμού, ενώ τόνισε πως δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ακόμη πρέπει να μετακινηθούν, καθώς εκδόθηκε προειδοποίηση περί άμεσα επικείμενης ηφαιστειακής έκρηξης.

«Ζητάμε στ' αλήθεια από τον κόσμο στην περιοχή του κινδύνου να απομακρυνθεί αμέσως, υπάρχει η πιθανότητα μιας πολύ πιο ισχυρής ηφαιστειακής έκρηξης», τόνισε ο Σουτόπο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Ο ίδιος είπε ότι έχουν απομακρυνθεί ήδη περίπου οι 40.000 από τους 90.000 ως 100.000 κατοίκους που ζουν στην περιοχή 8-10 χλμ. γύρω από το ηφαίστειο, η οποία θεωρείται υψηλού κινδύνου.

«Δεν έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι ακόμη. Υπάρχουν κάποιοι που εκτρέφουν ζώα και δεν έχουν μεταφέρει ακόμη τα ζώα τους. Υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν πως είναι ασφαλείς», πρόσθεσε ο ίδιος και τόνισε πως στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να φύγει, αλλά δεν μπορούν να τον εξαναγκάσουν.

thetoc.gr