Ιταλός υπουργός Εσωτερικών: Η μαφία μπορεί να επηρεάσει τις εκλογές!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 22:38 Ιταλός υπουργός Εσωτερικών: Η μαφία μπορεί να επηρεάσει τις εκλογές!

Στις υπόγειες σχέσεις της μαφίας με την πολιτική, αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, Μάρκο Μιννίτι, κατά την παρουσίαση σήμερα της έκθεσης της επιτροπής κατά της μαφίας.

«Υπάρχει υπερβολική σιωπή αναφορικά με την μαφία, η οποία είναι σε θέση να επηρεάσει τους θεσμούς και την πολιτική. Κατά την προεκλογική εκστρατεία, δεν πρέπει να επικρατεί η σιωπή», τόνισε ο Ιταλός κεντροαριστερός υπουργός. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος, οι μαφιόζικες οργανώσεις, να επηρεάσουν την ελεύθερη ψήφο των εκλογέων».

Ο Μιννίτι υπογράμμισε ότι η Ιταλία κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να καταπολεμήσει μια διπλή πρόκληση: εκείνη της τρομοκρατίας, αλλά και εκείνη της μαφίας σε όλη την επικράτεια της χώρας. «Δεν μειώσαμε την επιφυλακή μας, διότι τόσο η τρομοκρατία, όσο και το μαφιόζικο φαινόμενο, αποτελούν μια δραματική απειλή κατά της Δημοκρατίας», είπε ο υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης Τζεντιλόνι. 

Η έκθεση της αρμόδιας επιτροπής του ιταλικού κοινοβουλίου, παράλληλα, επιβεβαιώνει ότι οι διάφορες μαφίες, είναι παρούσες, πλέον, σε όλες τις παραγωγικότερες περιοχές της βόρειας Ιταλίας, με ιδιαίτερη αναφορά στην περιφέρεια του Μιλάνου. «Ένα φαινόμενο το οποίο, μέχρι πρόσφατα, ευνοήθηκε και από μια διαδεδομένη στάση υποτίμησής του» προσθέτει, χαρακτηριστικά, η επιτροπή.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση