Τουλάχιστον 30 νεκροί από αεροπορική επιδρομή στη Συρία κατά των τζιχαντιστών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 10:03 Τουλάχιστον 30 νεκροί από αεροπορική επιδρομή στη Συρία κατά των τζιχαντιστών

Τουλάχιστον 30 νεκροί στη Συρία από την αεροπορική επιδρομή συμμαχικών αεροσκαφών κατά ενός διυλιστηρίου που βρίσκεται στην κατοχή των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

Αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού βομβάρδισαν την Κυριακή ένα διυλιστήριο πετρελαίου το οποίο κατέχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σκοτώνοντας 30 ανθρώπους όπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Ραμί Αμπντουλραχμάν ο οποίος ηγείται του Παρατηρητηρίου, είπε ότι μεταξύ των νεκρών είναι εργάτες του διυλιστηρίου και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Το διυλιστήριο που χτυπήθηκε από τα συμμαχικά αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού βρίσκεται βορειοανατολικά της πόλης Τελ Αμπγιάντ κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Ερωτηθείς σχετικά με την αναφορά του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ένας εκπρόσωπος της Task Force των Ηνωμένων Πολιτειών, της διοίκησης που ηγείται του διεθνούς συνασπισμού δήλωσε: "Όταν ο ισχυρισμός για τις απώλειες αμάχων που προκλήθηκαν από τις αμερικανικές ή συμμαχικές δυνάμεις κριθεί αξιόπιστος θα ξεκινήσει διεξοδική έρευνα για να καθοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί και να εξεταστούν οι παράμετροι που περιβάλουν την υπόθεση". Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν λάβει "σημαντικά μέτρα με στόχο να μειωθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων κατά τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων, καθώς και οι παράπλευρες απώλειες".

Τα εδάφη που ελέγχει στη βόρεια και ανατολική Συρία η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους περιλαμβάνουν περιοχές με πετρελαιοπηγές και διυλιστήρια μέσω των οποίων χρηματοδοτούνται οι τζιχαντιστές. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτίμησε ότι τα έσοδα του Ισλαμικού Κράτους από το πετρέλαιο κυμαίνονται μεταξύ 846 χιλιάδων δολαρίων και 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα.

Αλλά το Πεντάγωνο εκτιμά πλέον ότι το πετρέλαιο δεν είναι η κύρια πηγή εσόδων για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους καθώς οι αεροπορικές επιδρομές στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και η κατρακύλα στις παγκόσμιες τιμές έχουν πλήξει τις πωλήσεις του μαύρου χρυσού.

(Πηγή: ΑΠΕ)

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση