Βερολίνο: "Σίγησαν" την ακροδεξιά διαδήλωση με μουσική τέκνο (φωτό)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 21:01 Βερολίνο: "Σίγησαν" την ακροδεξιά διαδήλωση με μουσική τέκνο (φωτό)

Πλήθος διαδηλωτών, περί τους 3.000, του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία έκανε πορεία στο Βερολίνο. Την ίδια ώρα γίνονταν αντιδιαδηλώσεις με μουσική!

Η πορεία των ακροδεξιών και ξενοφοβικών του AfD ξεκίνησε από τον κεντρικό σταθμό του Βερολίνου προς την πύλη του Βραδεμβούργου, φωνάζοντας συνθήματα όπως:

«Η (καγκελάριος Ανγκελα) Μέρκελ πρέπει να φύγει» και «Είμαστε ο λαός».

Στην άλλη όχθη του Σπρέε, μπροστά από το Ράιχσταγκ, την έδρα της βουλής, χιλιάδες συνδικαλιστές, απλοί Βερολινέζοι και μέλη ενώσεων ή κομμάτων, ένωσαν τη φωνή τους κατά της συγκέντρωσης της άκρας δεξιάς.

Απέκλεισαν μια γέφυρα υποχρεώνοντας τους διαδηλωτές της AfD να αλλάξουν την αρχική τους διαδρομή. Οι ακροδεξιοί διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους από άλλον δρόμο.

Πάντως σημειώθηκαν και μεμονωμένες εντάσεις με την αστυνομία να ανακοινώνει πως χρειάσθηκε να καταφύγει σε δακρυγόνα για να χωρίσει ορισμένους διαδηλωτές.

Οι επίσης χιλιάδες αντιδιαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν, φώναζαν με τη σειρά τους:

«Η ναζιστική προπαγάνδα δεν είναι δικαίωμα» και «Όλο το Βερολίνο είναι εναντίον της AfD»

Πλοία κατά της AfD, διακοσμημένα με πανό και μπαλόνια, συμμετείχαν επίσης στη συγκέντρωση, ενώ νυκτερινά κέντρα είχαν προβλέψει να πνίξουν τα συνθήματα της άκρας δεξιάς μέσα στη μουσική τέκνο με τη βοήθεια μεγαφώνων τοποθετημένων σε καμιονέτες και σε πλοία.

 

Η Μπέατριξ φον Στορχ, μία από τους επικεφαλής της άκρας δεξιάς μίλησε εκ νέου για την απειλή που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί το ισλάμ.

«Αυτό που διακυβεύεται είναι η ελευθερία απέναντι στον εξισλαμισμό», δήλωσε, καθώς το κόμμα της αύξησε τη δημοτικότητά του τρεφόμενο από τους φόβους που προκλήθηκαν από την άφιξη από το 2015 άνω του ενός εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο.

Ο Κρίστιαν Νοϊμπάουερ, 47 ετών, υπογραμμίζει το γεγονός αυτό καταγγέλλοντας την υποδοχή των μεταναστών που αποφασίσθηκε από τη γερμανίδα καγκελάριο.

«Δεν γίνεται πια μ' αυτή την Μέρκελ, είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να σπαταλά τόσα χρήματα για πρόσφυγες και να αφήνει ηλικιωμένους ανθρώπους μέσα στην εξαθλίωση», λέει.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση