Ο «άπορος» με... καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ που εξαπάτησε τον Λε Πα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018 11:08 Ο «άπορος» με... καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ που εξαπάτησε τον Λε Πα

Νέα στοιχεία για τον άνθρωπο που εξαπάτησε τον γνωστό τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο συλληφθείς είχε μηδενική φορολογική δήλωση, λάμβανε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και εμφανιζόταν ως άπορος όμως στην ανακρίτρια δήλωσε πως «δεν έχω ανάγκη έχω καταθέσεις 2.000.000 ευρώ»!

 

Ο λόγος για τον άνθρωπο που εξαπάτησε τον γνωστό τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή, μία ηλικιωμένη και δύο ακόμη άτομα που εμφανίστηκαν μετά τη δημοσιοποίηση της σύλληψής του έχοντας στη… μασχάλη, τα χρηματοκιβώτια που περιείχαν εφημερίδες. Ο 61χρονος, μετά τη σύλληψή του, επέστρεψε τα 60.000 ευρώ του Λευτέρη Πανταζή, τα 75.000 ευρώ της ηλικιωμένης, τα 35.000 ευρώ ενός 85χρονου και τα 8.800 ευρώ ενός 65χρονου στη Νέα Σμύρνη. Στόχος του να αποφύγει την προφυλάκιση, ωστόσο Εισαγγελέας και Ανακριτής δεν πείστηκαν από την «μεταμέλειά» του, και εκτίμησαν πως η ευκολία επιστροφής των 178.800 ευρώ, ερμηνεύτηκε πως τα θύματά του είναι πολύ περισσότερα και υπάρχει «απόθεμα» εσόδων από αυτά, και τελικά προφυλακίστηκε. Γι αυτό το λόγο χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του ίδιου και της «Σαλώμης», την 39χρονης συνεργού του από την Κένυα, ευελπιστώντας πως ενδεχομένως θα αναγνωριστούν και από άλλα θύματα. Πρόκειται για τον Ευάγγελο Καλατζάκη του Δημητρίου και της Μαρίας γεννηθέντα στις 10-2-1957 στην Κερατέα Αττικής και τηνSalome Mbugua του Jamesκαι της Julia γεννηθείσα στις 5-8-1979 στην Κένυα.

Σημειώνεται πως στον γνωστό τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή εμφανίστηκε ως… φιλάνθρωπος βιομήχανος χαρτικών που είχε πληροφορίες χρηματιστηριακών επενδύσεων. Σε ηλικιωμένη γυναίκα εμφανίστηκε ως «Ευάγγελος Χατζηδάκης», συγγενής του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη.

Τον περασμένο Αύγουστο, το ζευγάρι προσέγγισε έναν 85χρονο από την Μεσσηνία, τον οποίο γνώριζε ο Καλατζάκης από το 2000. Του είπαν ότι ασχολούνται με χρηματιστηριακές επενδύσεις και ότι μπορούν, με τη συνδρομή γνωστού τους χρηματιστή-τραπεζίτη, να του εξασφαλίσουν χρηματιστηριακά κέρδη. Τον παρότρυναν να τους παραδώσει, δήθεν προς επένδυση σε χρηματιστηριακά προϊόντα, 60.000 ευρώ ή όποιο άλλο ποσό μπορούσε να συγκεντρώσει, ισχυριζόμενοι ότι, με τις κατάλληλες επενδυτικές κινήσεις στις οποίες θα προέβαιναν, η επένδυση αυτή θα του έδινε σε σύντομο χρονικό διάστημα κέρδος 126.000 ευρώ. Και σε αυτόν έδωσαν ως «εγγύηση» ένα μικρό χρηματοκιβώτιο που περιείχε πολλαπλάσιο ποσό από εκείνο που θα τους έδινε. Το θύμα τους έδωσε 35.000 ευρώ.

Ο Λε-Πα και η ηλικιωμένη

 Από τον Λευτέρη Πανταζή, με… σαμπάνιες και λουλούδια στην πίστα γνωστού παραλιακού κέντρου στη Γλυφάδα, ο απατεώνας του απέσπασε 60.000 ευρώ, ενώ από το άλλο θύμα του σε μεγάλο εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων απέσπασε 75.000 ευρώ.  Η «τύχη» του δράστη όμως σταμάτησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 σε μία αναπάντεχη συνάντησή του με την ηλικιωμένη μπροστά από ΑΤΜ τράπεζας της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στη Γλυφάδα, όπως περιγράφεται στην δικογραφία. Η γυναίκα προσπάθησε να τον απασχολήσει μέχρι να ειδοποιήσει την αστυνομία, ωστόσο εκείνος κατάφερε αρχικά να διαφύγει. Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής αναζήτησαν το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του υποκαταστήματος, η γυναίκα αναγνώρισε τον 61χρονο, και έπειτα διαπιστώθηκε ότι η συναλλαγή έγινε από συγκεκριμένο άτομο που διέμενε στη Νέα Σμύρνη. Στις 3 Οκτωβρίου οι αστυνομικοί έθεσαν υπό επιτήρηση την πολυκατοικία και όταν «Βαγγέλης» και «Σαλώμη» βγήκαν από αυτή, τους προσέγγισαν, ωστόσο το ζευγάρι αρνήθηκε τον έλεγχο και επιχείρησε να διαφύγει, χωρίς να το καταφέρει. Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί και κατασχέθηκαν 108.700 ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, ένας χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων. 

 

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση