Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταρ του Bollywood ξεπλήρωσε τα χρέη 1.398 αγροτών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 11:56 Σταρ του Bollywood ξεπλήρωσε τα χρέη 1.398 αγροτών

Τα χρέη που τους βαρύνουν σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στην αυτοκτονία.

Ένας από τους σημαντικότερους και πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της Ινδίας, ο Amitabh Bachchan προχώρησε σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία καθώς ανέλαβε να ξοφλήσει τα χρέη που είχαν 1.398 αγρότες της γενέτειράς του, Ούταρ Πραντές καταβάλλοντας συνολικά περί τα 560.000 δολάρια.

«Αισθάνθηκα μια αίσθηση ολοκλήρωσης», έγραψε σχετικά στο προσωπικό του μπλογκ την Τρίτη.

Τα χρέη που βαρύνουν τους αγρότες σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στην αυτοκτονία. Σύμφωνα με στοιχεία, τουλάχιστον 300.000 αγρότες έχουν αυτοκτονήσει από το 1995 έως σήμερα.

Ο 76χρονος ηθοποιός ανέφερε πως τα χρέη που εξόφλησε ήταν προς την κρατική τράπεζα της Ινδίας η οποία εξέδωσε «ένα έγγραφο και ένα πιστοποιητικό συμβιβασμού».

«Θα επιθυμούσα φυσικά να δώσω αυτές τις βεβαιώσεις ότι τα δάνεια έχουν ξοφληθεί, ο ίδιος προσωπικά», έγραψε χαρακτηριστικά.

Κάτι τέτοιο ωστόσο μόνο εύκολο δεν είναι. Ο Bachchan κατοικεί στη Μουμπάι και είναι δύσκολο να μεταφερθούν εκεί και οι 1.398 συντοπίτες του για να τους παραδώσει τα επίσημα έγγραφα. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ναυλώσει βαγόνι τρένου που θα μεταφέρει 70 από αυτούς στη Μουμπάι για να τον συναντήσουν και να τους δώσει τα τραπεζικά έγγραφα. Η συνάντηση αναμένεται να λάβει χώρα στις 26 Νοεμβρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια καθώς νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχε πληρώσει τα δάνεια 350 αγροτών από τη Μαχαράστρα, μια πολιτεία στην οποία πέρσι σημειώθηκαν έντονες διαμαρτυρίες από αγρότες που απαιτούσαν απαλλαγή από δάνεια και καλύτερες τιμές για τις σοδιές τους.

Πίσω στο 2007 ο βετεράνος ηθοποιός είχε κατηγορηθεί για απάτη σχετικά με μια αγροτική έκταση 2,3 στρεμμάτων, καθώς δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η έκταση παραχωρήθηκε παράνομα σε αυτόν. Τελικά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν όταν παραιτήθηκε από τις αξιώσεις του για το αγρόκτημα.

Ο Bachchan έχει πάρει μέρος σε 190 ταινίες ενώ τα τελευταία χρόνια πρωταγωνίστησε και σε ταινίες του Hollywood.

Παράλληλα είναι παρουσιαστής της ινδικής εκδοχής του τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» που αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα στη χώρα.

Πηγή: newsbeast.gr