Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί το νέο πορτρέτο της έχει μεγάλη σημασία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 11:07 Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί το νέο πορτρέτο της έχει μεγάλη σημασία

Η Βασίλισσα έχει ποζάρει με βελούδινο βαθύ πράσινο μανδύα και φόντο τον συννεφιασμένο ουρανό της Σκωτίας.

Ακόμα κι αν σας κάνει να αναρωτηθείτε, ναι η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν λέει ποτέ "όχι" σε ένα νέο προτραίτο. Μάλιστα, δεν πρόλαβε να στεγνώσει και το κρέμασε στο Palace of Holyroodhouse στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Το τελευταίο πορτρέτο της 92χρονης μονάρχη είναι έργο του Νίκι Φίλιπς, ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει κι άλλα προτρέτα της. Η Βασίλισσα έχει ποζάρει με τον βελούδινο βαθύ πράσινο μανδύα και τα μετάλια τιμής, ενώ πίσω από την Ελισάβετ είναι ο συννεφιασμένος ουρανός της περιοχής Salisbury Crags, στο Holyrood Park κοντά την κατοικία στης βασίλισσας στη Σκωτία. 

 

Ο νέος αυτός πίνακας ανατέθηκε από την Royal Collection Trust για να αναρτηθεί στο Royal Dining Room μαζί με άλλο ένα πορτρέτο της Βασίλισσας Ελισάβετ και της Βασίλισσας Μητέρας, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Sir Ουίλιαμ έλεφαντ Χάτσινσον το 1967, για να δηνμιουργήσουν -όπως επώθηκε- περισσο΄τερα συναισθήματα μεγαλορπέπειας τσον επισκέπτη.

Σύμφωνα με την Εθνική Γκαλερί, είναι εξαιρετικής σημασίας το πορτρέτο της Βασίλισσας Ελισάβετ, γιατί με αυτό συμπληρώνει αισίως τα 928 (πίνακες και φωτογραφίες). Αυτό την κάνει σίγουρα αυτή με τα περισσότερα πορτρέτα στην ιστορία. 

thetoc.gr