Α.Τζαντ: Απορρίφθηκε η κατηγορία της για παρενόχληση από το Γουάινστιν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 15:12 Α.Τζαντ: Απορρίφθηκε η κατηγορία της για παρενόχληση από το Γουάινστιν

Είναι η πρώτη διασημότητα που κατηγόρησε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν , μεταξύ άλλων, για σεξουαλική παρενόχληση κι αυτή η κατηγορία της δεν έγινε δεκτή.

Η αμερικανίδα ηθοποιός 'Ασλεϊ Τζαντ μπορεί να ενάγει για δυσφήμιση τον έκπτωτο κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, τον οποίο κατηγορεί ότι κατέστρεψε την καριέρα της γιατί αρνήθηκε τις σεξουαλικές του προτάσεις, αλλά όχι για "σεξουαλική παρενόχληση", που δεν ισχύει στην περίπτωσή της, έκρινε την Τετάρτη ο ομοσπονδιακός δικαστής του Λος 'Αντζελες.

Η ηθοποιός ήταν μια από τις πρώτες που έσπασε τη σιωπή της για τον μεγιστάνα του Χόλιγουντ, ο οποίος κατηγορείται για παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και βιασμό από 80 και πλέον γυναίκες, ανάμεσά τους διάσημες σταρ όπως η Αντζελίνα Τζολί, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Λία Σεϊντού.

Σε καταγγελία της που κατέθεσε τον περασμένο Απρίλιο, η 'Ασλεϊ Τζαντ δηλώνει ότι ο Γουάινστιν μηδένισε τις ευκαιρίες που είχε η ηθοποιός να εμφανιστεί στην βασισμένη στον κόσμο της φαντασίας τριλογία του Πίτερ Τζάκσον "Ο άρχοντας των δακτυλιδιών", μια από τις πιο κερδοφόρες στην ιστορία του κινηματογράφου, βεβαιώνοντας τον σκηνοθέτη και την ομάδα του ότι η συνεργασία με την ηθοποιό είναι "ένας εφιάλτης". Ισχυρισμοί τους οποίους ο Πίτερ Τζακσον επιβεβαίωσε αργότερα δημόσια σε συνεντεύξεις.

"Με τις αβάσιμες αυτές επιθέσεις, ο Γουάινστιν κατάφερε η Τζαντ να γραφτεί στην μαύρη λίστα και απέκλεισε τη δυνατότητα γι αυτήν να εργαστεί σε αυτό που έγινε μια κινηματογραφική σειρά που απέφερε δισεκατομμύρια δολάρια και 17 'Οσκαρ", αναφέρεται στην καταγγελία.

Κατά την 'Ασλεϊ Τζαντ, η ηθοποιός τιμωρήθηκε έτσι γιατί "είχε απορρίψει τις σεξουαλικές προτάσεις του Γουάινστιν έναν χρόνο νωρίτερα (το 1997) όταν την είχε στριμώξει στο δωμάτιο του στο ξενοδοχείο με το πρόσχημα να μιλήσουν για δουλειά".

Η 50χρονη Καλιφορνέζα διεκδικεί αποζημίωση το ποσό της οποίας δεν διευκρινίζεται και δεσμεύτηκε να δώσει αυτό το ποσό σε οργανώσεις προστασίας των θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία.

Σε απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, ο δικαστής Φίλιπ Σ. Γκουτιέρες εκτίμησε ωστόσο ότι η καταγγελία της ηθοποιού δεν μπορεί να γίνει δεκτή ως προς το σκέλος της σεξουαλικής παρενόχλησης γιατί ο ισχύων νόμος δεν καλύπτει, κατά την άποψή του, τις σχέσεις μεταξύ μιας ηθοποιού και ενός παραγωγού. Ωστόσο ο δικαστής έκρινε ότι οι αστικές διώξεις για δυσφήμιση μπορούν να συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Ο Γουάινστιν έχει διαψεύσει οποιαδήποτε παρενόχληση ή σεξουαλική επαφή χωρίς συναίνεση. Ο μεγιστάνας του Χόλιγουντ σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για επίθεση και βιασμό κατά δύο γυναικών, αναμένεται να δικαστεί προσεχώς.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Οκτώβριο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε μία από τις έξι κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί στον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, μια μικρή νίκη για τους συνηγόρους του που εξακολουθούν να ζητούν την απόρριψη όλης της υπόθεσης σε βάρος του πελάτη τους. Η ΄Ασλεϊ Τζαντ είναι η πρώτη διασημότητα που κατηγόρησε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν , μεταξύ άλλων, για σεξουαλική παρενόχληση κι αυτή η κατηγορία της δεν έγινε δεκτή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση