«Ζω, πείτε ότι ζω»! Ο Μπίλυ Μπο έφυγε πριν 32 χρόνια:η τελευταία συνέντευξη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 23:26 «Ζω, πείτε ότι ζω»! Ο Μπίλυ Μπο έφυγε πριν 32 χρόνια:η τελευταία συνέντευξη

Στις εφημερίδες γράφονταν συνεχώς ψευδή, ανακριβή ρεπορτάζ και συκοφαντίες για τον ίδιο και την οικογένειά του. Πώς αποφάσισε σε ποιον θα πει τα τελευταία λόγια του.

Τη δεκαετία του ’80 ο ιός του AIDS  έγινε μάστιγα και σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν το πιο καυτό θέμα συζήτησης. Εδώ, στην Ελλάδα, όλοι έμαθαν με σκληρό τρόπο για το AIDS όταν ο "Άδωνις" της μόδας, ο κορυφαίος σχεδιαστής της εποχής, έγινε το πιο γνωστό θύμα της ασθένειας. Ο Μπίλυ Μπο, ο Βασίλης Κουρκουμέλης που ξεκίνησε από τον Πειραιά και έζησε το μεγαλύτερο όνειρο, το παραμύθι του, που δυστυχώς τέλειωσε εφιαλτικά.

Tον ανακάλυψε στα 17 του ο Μάκης Τσέλιος όταν τον συνάντησε στο Κολωνάκι και συζητώντας αντιλήφθηκαν ότι οι δυο τους ήταν και γείτονες στον Πειραιά. Ο Μάκης Τσέλιος συνειδητοποίησε πολύ σύντομα ότι αυτός ο πιτσιρικάς έχει μέλλον μεγάλο και φωτεινό.  Ο Βασίλης, γεννημένος το 1954 στα Καμίνια, είχε πάντα μία φύση καλλιτεχνική από μικρό παιδί. Ξεκίνησε να δουλεύει ως χορευτής σε μπουάτ της Πλάκας και η γνωριμία του με τον Μάκη Τσέλιο τού άλλαξε τη ζωή.

Αυτή η συνεργασία δεν ξεκίνησε έτσι όπως συνέχισε, αφού οι δυο τους σκέφτηκαν να γίνουν εισαγωγείς αρωμάτων από τη Γαλλία. Τελικά, η υψηλή ραπτική ήταν το πεδίο που θριάμβευσαν.

Ο Μάκης Τσέλιος σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για τη περιγράφει τη στιγμή που τον είδε στο Κολωνάκι : «Ο Βασίλης είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, όπως άλλωστε όλοι οι άνθρωποι τότε. Οι δρόμοι στις γειτονιές ήταν από χώμα και φαντάσου ότι ακόμα περνούσε ο νερουλάς. Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1954, Υδροχόος το ζώδιο. Την ημέρα που τον είδα πρώτη φορά, ξαφνιάστηκα. Είχε μια ιδιαιτερότητα, ήταν σαν ένα πριγκιπόπουλο σε λάθος περιβάλλον. Σαν να είχε γεννηθεί σε λάθος σπίτι. Ήθελε πάρα πολύ να ανέβει, χωρίς να έχει εφόδια όμως. Εγώ τον βρήκα να κάνει μαθήματα χορού στη σχολή Ντε Πιαν. Συναντηθήκαμε μερικές φορές κι έβλεπα ότι αναζητούσε την παρέα σοβαρότερων ανθρώπων. Άρχισε να χορεύει στου Μοστρού στην Πλάκα, με τις αδελφές Μπρόγιερ και στο θέατρο, στο «Μαριχουάνα Στοπ», με τον Μεταξόπουλο. Ήταν τόσο ωραίος, που πετούσαν περισσότερα λουλούδια σε αυτόν παρά στις Μπρόγιερ».

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Μάκης Τσέλιος δώρισε ένα τριώροφο σπίτι στη Βάρη, στα Παιδικά χωριά SOS, όπου και σε ειδική ταμπέλα αναφέρεται το όνομα του εκλιπόντα Μπίλυ Μπο.

O Μάκης Τσέλιος, δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τον άνθρωπο που μοιράστηκε όνειρα, δόξα και πόνο. Δείτε την ανάρτησή του για τον Μπίλυ Μπο:

Η τελευταία συνέντευξη του Μπίλυ Μπο πριν φύγει χτυπημένος από το AIDS 

Πριν χάσει τη μάχη με τη ζωή, ο Μπίλι Μπο τηλεφώνησε από την Αμερική στη δημοσιογράφο Λένα Ζαννιδάκη για να της δώσει μια τελευταία συνέντευξη. Την είχε διαλέξει επειδή του είχε συμπεριφερθεί με ήθος στα ένδοξα χρόνια της καριέρας του. Η συντάκτρια του «Ταχυδρόμου» ανταποκρίθηκε και όταν επέστρεψε τον συνάντησε, σύμφωνα με τα όσα περιγράφει η Η Μηχανή του χρόνου
«Ζω», της είπε. «Πείτε ότι ζω». Αυτό ήθελε ο Μπίλι Μπο να γραφτεί, δίνοντας μια συγκλονιστική συνέντευξη, εμφανώς «κουρασμένος» από το Έιτζ. Για αυτή τη συνέντευξη, η δημοσιογράφος τιμήθηκε από το ίδρυμα Μπότση για τη γενναιότητα και την ευπρέπεια στον χειρισμό του θέματος.

Ο Μπίλυ Μπο με τη Λένα Ζαννιδάκη στη συναντησή τους. Φωτογραφία: Η Μηχανή του χρόνου
Ο Μπίλυ Μπο με τη Λένα Ζαννιδάκη στη συναντησή τους. Φωτογραφία: Η Μηχανή του χρόνου

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση