Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε η πριγκίπισσα Χριστίνα - Η επίσημη ανακοίνωση του βασιλικού οίκου της Ολλανδίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 18:26 Πέθανε η πριγκίπισσα Χριστίνα - Η επίσημη ανακοίνωση του βασιλικού οίκου της Ολλανδίας

Τον θάνατο της πριγκίπισσας Χριστίνας, που πέθανε σε ηλικία 72 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο των οστών, ανακοίνωσαν ο βασιλιάς Γουίλεμ Αλεξάντερ και η βασίλισσα Μαξίμα.

Η επίσημη ανακοίνωση του βασιλικού οίκου της Ολλανδίας αναφέρει: «Ο βασιλιάς Γουίλεμ Αλεξάντερ, η βασίλισσα Μαξίμα και η πριγκίπισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας με θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο της Αυτού Εξοχότητας πριγκίπισσας Χριστίνας της Ολλανδίας, την Παρασκευή το πρωί στο παλάτι Noordeinde στη Χάγη. Η πριγκίπισσα, που υπέφερε από καρκίνο των οστών τα τελευταία χρόνια, ήταν 72 ετών».

Σε tweet στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας, το μήνυμα της βασίλισσας Μαξίμα - που πριν από έναν χρόνο έχασε την 33χρονη αδερφή της - και της πριγκίπισσας Βεατρίκης αναφέρει: «Είμαστε βαθύτατα λυπημένες από τον θάνατο της αγαπημένης μας αδερφής και θείας. Η Χριστίνα ήταν μια αξιολάτρευτη προσωπικότητα με ζεστή καρδιά. Με το μουσικό της ταλέντο, άγγιξε τις καρδιές τόσων πολλών. Θα έχουμε πάντα κοντά μας πολλές όμορφες αναμνήσεις της. Μαξίμα και Βεατρίκη».

 

Να σημειωθεί πως η πριγκίπισσα Χριστίνα ήταν η μικρότερη από τις τέσσερις κόρες της βασίλισσας Τζουλιάνα της Ολλανδίας και του συζύγου της πρίγκιπας Μπέρνχαρντ. Κατά την διάρκεια της ζωής της έζησε σε όλο τον κόσμο, έχοντας απομακρυνθεί από την σειρά διαδοχής από τον θρόνο αφότου παντρεύτηκε τον σύζυγό της, Χορχέ Γκιλέρμο το 1975. Το ζευγάρι, που χώρισε το 1996, έχει τρία παιδιά, τον Μπερνάρντο, τον Νικόλα και την Τζουλιάνα.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτ, περιγράφοντας την «ζεστή προσωπικότητα της πριγκίπισσας Χριστίνας: «Λυπούμε με την είδηση του θανάτου σε ηλικία 72 ετών της πριγκίπισσας Χριστίνας... η θερμή προσωπικότητά της θα λείψει σε πολλούς τόσο στην πατρίδα όσο και στο εξωτερικό».

 

Πηγή: govastileto.gr