Πέντε και μια προτάσεις για έναν καυτό συναυλιακό Σεπτέμβριο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 10:42 Πέντε και μια προτάσεις για έναν καυτό συναυλιακό Σεπτέμβριο

Είναι παραδοσιακά ο πιο έντονος συναυλιακός μήνας. Ο λόγος, φυσικά, για τον Σεπτέμβριο που μας φέρνει, μεταξύ άλλων, έξι σημαντικούς καλλιτέχνες διαφορετικών μουσικών ειδών σε Ηρώδειο, Κλειστό Παλαιού Φαλήρου, Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου και τη Θεσσαλονίκη. Μουσικές προτάσεις για όλα τα γούστα, λοιπόν:

Αντρέα Μποτσέλι: 11 Σεπτεμβρίου Ηρώδειο

■ Σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, συνεργάστηκε με την αφρόκρεμα της διεθνούς μουσικής σκηνής, από τον Πλάθιντο Ντομίνγκο μέχρι την Τζένιφερ Λόπεζ και απέσπασε πολλά και σημαντικά βραβεία. Την καλύτερη περιγραφή για εκείνον την έχει κάνει η Σελίν Ντιόν λέγοντας χαρακτηριστικά: ««Αν ο Θεός τραγουδούσε, η φωνή του θα ήταν σαν του Andrea Bocelli». Η βραδιά διοργανώνεται από το Κοινωφελές Ιδρυμα International Foundation for Greece) του οποίου ο Μποτσέλι είναι επίτιμος πρόεδρος.

Archive: 13/9 Ηρώδειο 14/9 Principal Club Theater Θεσσαλονίκης

■ Το δίδυμο των Darius Keeler και Danny Griffiths έχει υπογράψει μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του νέου κύματος του progressive rock. Με δύο μοναδικές βραδιές αφιερωμένες στους κορυφαίους μουσικούς σταθμούς της καριέρας τους και τιμώντας την ιδιαίτερη σχέση που έχουν με το ελληνικό κοινό γιορτάζουν τα 25 χρόνια καριέρας τους. Κάθε κυκλοφορία των Archive ακροβατεί μεταξύ διαφορετικών πειραματισμών, νέων ήχων και κοινωνικών προβληματισμώ:  Από το αριστουργηματικό downtempo ντεμπούτο τους «Londinium» του 1996 μέχρι το πρόσφατο άλμπουμ τους «25».  Θα εμφανιστούν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο και την επομένη στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης (εισιτήρια 30€-80€).

Florence and the Machine: 19, 22/9 στο Ηρώδειο και 21/9 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου

■ Η συναυλία φαινόμενο με τα sold out σε χρόνο - ρεκόρ δεν είναι άλλη απ' αυτή της Φλόρενς Γουέλς και της μπάντας της που ξεκίνησε ως μια βραδιά στο Ηρώδειο και εξελίχτηκε σε ... τρεις λόγω τεράστιας ζήτησης (19, 22/9 στο Ηρώδειο και 21/9 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου). Η αρχική ανακοίνωση της εταιρείας στην τρομερή ζήτηση της πρώτης συναυλίας είχε ως εξής: Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν! «Τα 60 λεπτά μίας αληθινής ΑΠΟΘΕΩΣΗΣ! Τα εισιτήρια πωλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα συναυλιών στην Ελλάδα! Μέσα σε 60' λεπτά ακριβώς! Η αγάπη του ελληνικού κοινού για τη Florence φθάνει σε επίπεδο λατρείας! Η προσμονή του να δει ζωντανά τη Florence στη σκηνή του Ηρωδείου είναι απερίγραπτη! Μία σύγχρονη ιέρεια παίρνει την υποδοχή που της αξίζει από το ελληνικό κοινό Ελπίζουμε η Florence να ανταποδώσει αυτή την αγάπη χαρίζοντας μας άλλη μία βραδιά κάτω από τον Βράχο της Ακρόπολης! Stay tuned!» Πρόκειται για το θριαμβευτικό τελευταίο σόου της ongoing περιοδείας της.

Τζέιν Μπίρκιν 21/9 Ηρώδειο

■ Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστροφή της Τζέιν Μπίρκιν στην Ελλάδα μετά από 11 χρόνια γίνεται συνοδεία της Ορχήστρας ΕΛΣ υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ. Στα 72 της η ιέρεια και μούσα του Σερζ Γκαίνσμπουργκ έρχεται στην Ελλάδα για μια και μοναδική συναυλία κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας της. Η Αγγλίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και ακτιβίστρια, που πέρασε δύσκολα μετά την αυτοκτονία της κόρης της, δείχνει να έχει επανέλθει πλήρως και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Gainsbourg Symphonique». Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Τζέιν Μπίρκιν, μεταφέροντας μας στον μελωδικό κόσμο του Gainsbourg είναι: L'Anamour, Valse de Melody, Baby Alone in Babylone, La Chanson de Prevert, L'amour de moi, Ces Petits Riens. Μία συναυλία όνειρο του δημιουργού, να παρουσιαστούν τα τραγούδια του παιγμένα σαν συμφωνικά κομμάτια, που υλοποιήθηκε πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του. Ενορχηστρωτής, ο Ιάπωνας συνθέτης και πιανίστας Νομπουγιούκι Νακαζίμα (εισιτήρια 17€-90€).

Ερικ Μπάρτον: 27/9 Ηρώδειο

■ Λατρεύει την Ελλάδα και οι Έλληνες και του το ανταποδίνουν. ΄Ενας από τους σπουδαιότερους ήρωες της ιστορίας του ροκ εν ρολ, έρχεται να μάς διηγηθεί την μακρόχρονη και λαμπρή ιστορία του η οποία περιλαμβάνει τραγούδια – σταθμούς μεταξύ των οποίων και τα "The House Of The Rising Sun", "It's My Life" ή του "Don't Let Me Be Misunderstood" κ.α. Ο αειθαλής Ερικ Μπάρντον θα βρεθεί στο Ηρώδειο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου για να μας αφηγηθεί με τη βαθιά φωνή του τις υπέροχες ροκ ιστορίες της ζωής του. «Farewell Europe live at Acropolis» αποκαλεί το live του αυτή η μοναδική μορφή του ροκ. Ζήτησε μάλιστα απ’ όσους έχουν σκοπό να πάνε στην συναυλία του να στείλουν μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook με τα κομμάτια που θέλουν ν’ ακούσουν (εισιτήρια 55€-190€).

Eρος Ραμαζότι: 27/9 Κλειστό Παλαιού Φαλήρου

■ Στο πλαίσιο μιας μεγάλης παγκόσμιας περιοδείας για την προώθηση του νέου του άλμπουμ «Vita Ce N’è» που θα κυκλοφορήσει στις 23 Νοεμβρίου από την Polydor, ο ΄Ερος Ραμαζότι παίζει στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου χωρίς όμως να μας στερήσει τις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος (εισιτήρια 40€-200€).

Από Νοέμβριο, επίσης περιμένουμε τον Μπράιαν Ανταμς, τον Ενρίκε Ιγκλέσιας, τον Χοσέ Καρέρας, κ.ά.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση