Θύμα απάτης ο Τόνι Σφήνος: Του απέσπασαν 85.000 ευρώ για μαγαζί στη Μύκονο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 09:05 Θύμα απάτης ο Τόνι Σφήνος: Του απέσπασαν 85.000 ευρώ για μαγαζί στη Μύκονο

Ο Τόνι Σφήνος έδωσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για επιχείρηση στη Μύκονο, και μετά τον πέταξαν έξω.

Θύμα απάτης έπεσε ο γνωστός performer, Τόνι Σφήνος, όπως καταγγέλλει ο ίδιος. Όλα ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες, όταν -σύμφωνα με την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα»- ο Αθανάσιος Κιούσης, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, θέλησε να συνεργαστεί με μέλος της ορχήστρας του προκειμένου να ανοίξουν μαζί κατάστημα στη Μικρή Βενετία της Μυκόνου.

Όπως αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά, ο Τόνι Σφήνος θα αναλάμβανε τις δημόσιες σχέσεις του μπαρ και τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρεία Δικηγορική Εταιρία Αγαπηνός & Συνεργάτες, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση, ο μουσικός απέσπασε από τον Τόνι Σφήνο περισσότερες από 55.000 ευρώ ως δήθεν «αέρα» για τη μίσθωση καταστήματος. Ο Τόνι Σφήνος φέρεται να τα έδωσε και να τα έχασε, όπως αναφέρει ο performer στη μηνυτήρια αναφορά του.

«Μου ζήτησαν αέρα 55.000 ευρώ για να μην χάσουμε το ακίνητο»

«Φυσικά μου παρουσίασε το όλο επιχειρηματικό πλάνο σαν μια μεγάλη ευκαιρία, δεδομένου ότι το κατάστημα ευρίσκεται στη Χώρα της Μυκόνου, ήτοι σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τη θερινή σεζόν έχει αυξημένη επισκεψιμότητα. Αφού συζητήσαμε τις λεπτομέρειες, ο μηνυόμενος (ψευδώς όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια) με ενημέρωσε ότι είχαν γίνει ήδη οι πρώτες συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες και ότι για να μισθώσουμε το ανωτέρω κατάστημα έπρεπε εγώ και οι υπόλοιποι δυο συνεργάτες να δώσουμε ως «αέρα» στους ιδιοκτήτες 55.000 Ευρώ, αλλιώς θα χάναμε την ευκαιρία. Μου ανέφερε δε ότι από τον ίδιο δεν θα ζητούσαν χρήματα επειδή ήταν στενοί συγγενείς και ότι θα έπρεπε να δώσουμε μια απάντηση άμεσα, καθώς υπήρχαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να καταβάλουν το ποσό» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Τόνι Σφήνος.

Ο ίδιος κατέβαλλε το μερίδιό του σε δυο δόσεις, ώστε να γίνει η συμφωνία και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του μπαρ, πληρώνοντας από την τσέπη του του προμηθευτές και το συνεργείο.

Το μπαρ άρχισε να λειτουργεί και λίγο καιρό μετά η συνεργασία με τον συνάδελφο «χάλασε».

«Με έδιωξαν από την επιχείρηση»

Ο Τόνι Σφήνος, στη μήνυσή του αναφέρει πως ενώ το κατάστημα έκανε εγκαίνια, οι συνεταίροι του, τον ενημέρωσαν πως δεν θέλουν να βρίσκεται πια στο κατάστημα.

«Τον Ιούνιο του 2015 (λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια του καταστήματος) οι συνεταίροι μου, μου δήλωσαν ευθαρσώς πως δεν επιθυμούν πλέον να παρευρίσκομαι καθόλου στο κατάστημα και απαίτησαν να φύγω οριστικά από την επιχείρηση! Το χρονικό διάστημα που ακολούθησε προσπάθησα πάμπολλες φορές να επικοινωνήσω με τους συνεργάτες μου, προκειμένου να ενημερωθώ για την τύχη και την ακριβή οικονομική θέση της εταιρείας μας, της οποίας άλλωστε ήμουν και είμαι ομόρρυθμο μέλος και να αναζητήσω τα χρήματα που είχα καταβάλει για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του καταστήματος (συνολικά 30.000 ευρώ), καθώς και το συνολικό ποσό των 55.000 Ευρώ, που είχα καταβάλει καθ’ υπόδειξη του μηνυόμενου ως «αέρα» για την εκμίσθωση του καταστήματος, αλλά οι προσπάθειες μου απέβησαν άκαρπες» αναφέρει στη μήνυση του.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδικάστηκε πρωτόδικα τον μουσικό σε φυλάκιση ενός έτους για απάτη, καθώς όπως αποδείχτηκε ιδιοκτήτης του ακινήτου ήταν ο πατέρας του μουσικού, ο οποίος δεν είχε καμία αξίωση να λάβει χρήματα από τον Τόνι Σφήνο ως «αέρα».

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση