Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «φόρεμα Τραβόλτα» της πριγκίπισσας Νταϊάνας πουλήθηκε 252.000 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 16:56 Το «φόρεμα Τραβόλτα» της πριγκίπισσας Νταϊάνας πουλήθηκε 252.000 ευρώ

Η Νταϊάνα φόρεσε το ρούχο το 1985 σε ένα επίσημο δείπνο στον Λευκό Οίκο και χόρεψε με τον ηθοποιό.

Το φόρεμα που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα όταν είχε χορέψει με τον Τζον Τραβόλτα στον Λευκό Οίκο αγοράστηκε σε τιμή που ξεπέρασε τα 252.000 ευρώ από τον ανεξάρτητο φιλανθρωπικό οργανισμό που φροντίζει την πρώην κατοικία της εκλιπούσας.

Πρόκειται για ένα μακρύ, βραδινό φόρεμα σε χρώμα σκούρο μπλε που αποκαλύπτει τους ώμους, δια χειρός Βίκτορ Έντελσταϊν, το οποίο διατέθηκε προς πώληση την Δευτέρα από τον οίκο δημοπρασιών του Λονδίνου Κέρι Τέιλορ και η αξία του εκτιμάτο σε 289.000 ευρώ ως 347.000 ευρώ.

Στη διάρκεια της δημοπρασίας το φόρεμα δεν έπιασε αυτές τις τιμές και ο οργανισμός το πούλησε αργότερα.

Ο ανεξάρτητος φιλανθρωπικός οργανισμός Historic Royal Palaces--ο οποίος φροντίζει το Ανάκτορο Χάμπτον Κορτ και τον Πύργο του Λονδίνου καθώς και τους δημόσιους χώρους του Ανακτόρου του Κένσινγκτον όπου κατοικούσε η Νταϊάνα-- δήλωσε σήμερα ότι αγόρασε ένα κομμάτι της ιστορίας.

«Όχι μόνο το αποκαλούμενο φόρεμα Τραβόλτα είναι ένα υπέροχο παράδειγμα υψηλής ραπτικής σχεδιασμένο για να λάμπει σε μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση, αλλά εκπροσωπεί και μια σημαντική στιγμή της ιστορίας τη βασιλικής μόδας του 20ου αιώνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η έφορος του οργανισμού Ελίρι Λιν.

Η Νταϊάνα φόρεσε αυτό το φόρεμα το 1985 σε ένα επίσημο δείπνο στον Λευκό Οίκο και χόρεψε με τον Αμερικανό ηθοποιό.

Ο οίκος δημοπρασίας Κέρι Τέιλορ δήλωσε ότι το φόρεμα είχε αγοραστεί το 2013 έναντι 237.000 ευρώ «από έναν ρομαντικό κύριο που ήθελε βασικά να χαροποιήσει τη σύζυγό του. Αλλά έκτοτε πέρασε τον περισσότερο χρόνο κλειδωμένο μέσα σε μια ντουλάπα και τώρα το ζευγάρι νιώθει ότι το ρούχο πρέπει να περάσει σε δημόσια χέρια».

Πηγή: newsbeast.gr