Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλος ο πλανήτης βρίζει τον δισεκατομμυριούχο Γκέφεν- "Απομόνωση" σε σκάφος 500 εκ δολαρίων στις Γρεναδίνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 12:13 Όλος ο πλανήτης βρίζει τον δισεκατομμυριούχο Γκέφεν- "Απομόνωση" σε σκάφος 500 εκ δολαρίων στις Γρεναδίνες

Το σκάφος του παραγωγού του Χόλιγουντ έχει δεκάδες άτομα προσωπικό.

Τι το ήθελε να γράψει για την "κοινωνική απόσταση" που κρατάει ο δισεκατομμυριούχος παραγωγός του Χόλιγουντ 73χρονος Ντέιβιντ Γκέφεν; Από τη μύτη του βγήκε.

Με μια ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια και μια σειρά φωτογραφίες, το αγαπημένο αυτοδημιούργητο "παιδί" της Αμερικής, μίλησε "εκ βαθέων" για την καραντίνα του".

"Ηλιοβασίλεμα χθες. Απομονωμένος στις Γρεναδίνες για να αποφύγω τον ιό. Ελπίζω να είστε όλοι ασφαλείς", έγραψε και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Ο "ασκός" ήταν τα χιλιάδες σχόλια των χρηστών που ζουν σε λιγότερα τετραγωνικά από όσο είναι το ντεκ του σκάφους του και τον "πέρασαν γενεές δεκατέσσερις" με αποτέλεσμα ο Γκέφεν να σβήσει όλους τους λογαριασμούς του από τα σόσιαλ μίντια.

Απομόνωση στο σκάφος των 500 εκατομμυρίων με δεκάδες άτομα προσωπικό

Ο μεγιστάνας ιδρυτής της DreamWorks, με περιουσία 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, έφυγε από την "επικίνδυνη Αμερική" και αρμενίζει στα ήρεμα νερά με το superyacht του αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Γκέφεν βρίσκεται στις Γρεναδίνες, μια αλυσίδα μικρών νησιών της Καραϊβικής στις Μικρές Αντίλλες, περίπου 2.085 μίλια νότια της Νέας Υόρκης, η οποία είναι το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Οι ελάχιστοι υποστηρικτές του λένε ότι δίνει εκατομμύρια σε φιλανθρωπίες αλλά τα εκατομμύρια των επικριτών του σε όλο τον κόσμο μιλούν για αναλγησία, απουσία ενσυναίσθησης και αλαζονεία σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ανθρωπότητας. και τον ειρωνεύονται χωρίς τέλος.

Και του υπενθυμίζουν ότι μπορεί να είναι αυτοδημιούργητος αλλά το φτωχόπαιδο από το Μπρούκλιν δε μπορεί να μη ξέρει πώς ζουν οι άνθρωποι γύρω του. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται "πώς την πάτησε έτσι ο Γκέφεν" που έχει επιτελείο για να ελέγχει κάθε ανάρτηση, αλλά μάλλον αυτή ήταν η αυθόρμητη κίνηση που ήθελε να κάνει και όπως φαίνεται δε θα επαναλάβει ποτέ.

Πολλοί σχολιάζουν ότι ο Γκέφεν δεν είναι ο μόνος, αλλά πως όλοι οι πλούσιοι του πλανήτη έχουν πάρει τις θάλασσες και αρμενίζουν μακριά από τις πόλεις και τον επικίνδυνο συγχρωτισμό.

Το φτωχόπαιδο που έγινε βασιλιάς του θεάματος

Η βιομηχανία του θεάματος έχει παρακολουθήσει θαμπωμένη την πορεία του αυτοδημιούργητου τέκνου της.. Γιος ενός εβραίου εργάτη, από τις φτωχές γειτονιές του Μπρούκλυν, παράτησε τις σπουδές του για να εργαστεί στη μουσική βιομηχανία, είπε ψέματα για το πτυχίο του και έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Οι φίλοι του είναι το ζεύγος Ομπάμα, που κάνει διακοπές με το σκάφος του, και η αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, ο Τομ Χανκς, ο Μπρους Σπρινγκστιν και η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Ο Ντέιβιντ Γκέφεν γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1943. Είναι γιος Ουκρανοεβραίου εργάτη, που ήθελε να ζήσει το Αμερικάνικο Όνειρο. Ξεκίνησε από το μηδέν, αλλά σήμερα είναι από τους πλουσιότερους κινηματογραφικούς παραγωγούς του Χόλυγουντ, συνιδρυτής των στούντιο Dream Works SKG.

Το 1980 άνοιξε την Geffen Records η οποία μέσα σε λίγα χρόνια αναδείχθηκε σε μία από τις ισχυρότερες δισκογραφικές εταιρείες των ΗΠΑ. Δέκα χρόνια αργότερα την πούλησε στην MCA για 550 εκατομμύρια δολάρια. Το 1994 ο Ντέιβιντ Γκέφεν μαζί με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον Τζέφρι Κάτζενμπεργκ έβαλαν από 33 εκατομμύρια δολάρια και ίδρυσαν τα στούντιο DreamWorks SKG, που ειδικεύονται σε ταινίες κινουμένων σχεδίων, όπως οι μεγάλες επιτυχίες "Μαδαγασκάρη" και "Σρεκ", αλλά και τις ταινίες "Ο Ειρηνοποιός", "American Beauty" και "Μονομάχος".

Οι φήμες τον ήθελαν παντρεμένο με τον Κιάνου Ριβς, κάτι που ο ίδιος δεν αποκάλυψε ποτέ, ενώ ο Ριβς είπε ότι είχαν κάποτε δεσμό.

Πηγή: thetoc.gr