Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Λουκέτο" επ’ αόριστον στο Μπάκιγχαμ – Σε αυτοαπομόνωση στο Ουίνδσορ "για μήνες" η Ελισάβετ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 11:55 "Λουκέτο" επ’ αόριστον στο Μπάκιγχαμ – Σε αυτοαπομόνωση στο Ουίνδσορ "για μήνες" η Ελισάβετ

Για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια κλείνει το παλάτι.

Στο Κάστρο Ουίνδσορ σε επ’ αόριστον αυτοαπομόνωση θα παραμείνει -ίσως και για μήνες- η βασίλισσα Ελισάβετ. Η βασίλισσα μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο που τον επόμενο μήνα κλείνει τα 99, εδώ και αρκετό καιρό έχουν απομονωθεί στο Ουίνδσορ, υπό τον φόβο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όλες οι υποχρεώσεις και οι δημόσιες εμφανίσεις της Ελισάβετ έχουν ανασταλεί, το ίδιο και τα καθιερωμένα πάρτι της στους κήπους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά για το καλοκαίρι. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα 27 χρόνια. Μάλιστα, όπως αναφέρεται η βασίλισσα θα επιστρέψει στο πρόγραμμά της από το φθινόπωρο στην καλύτερη περίπτωση.

Κοντά στο βασιλικό ζεύγος στο Κάστρο, βρίσκεται περιορισμένος αριθμός υπαλλήλων, έτσι ώστε να προστατεύονται απόλυτα.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας, ήταν της Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, τον Μάρτιο, όπου ήταν και η τελευταία πριγκιπική υποχρέωση για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, ενώ ήταν και η τελευταία φορά που συγκεντρώθηκε ολόκληρη η βασιλική οικογένεια.

Πηγή των Ανακτόρων ανέφερε ότι η Ελισάβετ δεν θα κάνει οτιδήποτε αντίκειται στις οδηγίες για τους ανθρώπους της ηλικίας της και θέλει να τη βλέπουν ως άνθρωπο υπεύθυνο για τις πράξεις του.

Σημειώνεται πως -όπως είθισται- η βασίλισσα παραθέτει τρία πάρτι στην οικία του Λονδίνου, ενώ φιλανθρωπικά ιδρύματα παραθέτουν άλλα δύο και ακόμη ένα διοργανώνεται τον Ιούλιο στο Παλάτι Χολιρουντχάους στη Σκωτία, οπότε κάθε καλοκαίρι η μονάρχης έχει πλούσιο πρόγραμμα.

Στα πάρτι του κήπου προσφέρονται 27.000 κούπες τσάι, σερβίρονται 20.000 σάντουιτς και 20.000 φέτες κέικ ενώ οι προσκεκλημένοι αγγίζουν τους 30.000. Τα πάρτι αυτά διεξάγονται στο Μπάκιγχαμ από το 1860. Σίγουρα η αναβολή τους δείχνει πόσο έχει επηρεαστεί και η ζωή της 94χρονης βασίλισσας από την πανδημία. Ωστόσο, είναι αποφασισμένη να τηρήσει όλα τα μέτρα προστασίας, ώστε να μην κινδυνέψει η ίδια και ο σύζυγός της.

Πηγή: thetoc.gr