Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 12 φορές που ο Χάρι και η Μέγκαν επιχείρησαν να εκσυγχρονίσουν τη μοναρχία, αλλά δεν τα κατάφεραν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 10:13 Οι 12 φορές που ο Χάρι και η Μέγκαν επιχείρησαν να εκσυγχρονίσουν τη μοναρχία, αλλά δεν τα κατάφεραν

Καρέ καρέ οι καινοτομίες που έφεραν στο παλάτι, από την την αρχή του δεσμού τους μέχρι το τελειωτικό "χτύπημα" της παραίτησής τους από ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Πριν από δύο χρόνια, η Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι παντρεύτηκαν σε μια χλιδάτη τελετή που είχε την προσωπική τους σφραγίδα.

Τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν έγιναν πολλά, με αποκορύφωμα το γεγονός ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ παραιτήθηκαν από ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας και μετεγκαταστάθηκαν στο Λος Άντζελες, όπου φέρεται να ζουν σε ένα υπερπολυτελές σπίτι αξίας 18 εκατ. δολαρίων.

Αυτή η κίνηση ήταν απλά το τελειωτικό "χτύπημα" των δύο προς το παλάτι, κάνοντας χίλια κομμάτια το βασιλικό πρωτόκολλο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά, αφού οι δυο τους άλλαξαν - ή προσπάθησαν να αλλάξουν- τον τρόπο που κάθε μέλος της οικογένειας οφείλει να συμπεριφέρεται, σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

Το αν τα κατάφεραν, είναι διαφορετική υπόθεση, αφού το παλάτι είναι τόσο καλά εδραιωμένο μαζί με το αυστηρό του πρωτόκολλο, που κάθε προσπάθεια εκμοντερνισμού φαίνεται πως δεν έχει διάρκεια.

Δείτε παρακάτω 12 φορές που το ζευγάρι "έσπασε" τις βασιλικές παραδόσεις, πριν το οριστικό ρήγμα που οδήγησε στην απόσπασή τους από την οικογένεια.

1. Πριν παντρευτεί, ο Χάρι έφερε τη Μέγκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της βασίλισσας.

Το βασιλικό πρωτόκολλο υπαγορεύει ότι μόνο οι σύζυγοι των μελών της βασιλικής οικογένειας μπορούν να παρευρεθούν στις γιορτές της βασίλισσας στο ιδιωτικό κτήμα της στο Norfolk. Ακόμα και η Κέιτ Μίντλετον δεν είχε το δικαίωμα να περάσει τα Χριστούγεννα με τη βασιλική οικογένεια το 2010, πριν τον γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάρι ζήτησε από τη βασίλισσα να κάνει μια εξαίρεση και έτσι η Μέγκαν έγινε η πρώτη βασιλική μνηστή που πέρασε τα Χριστούγεννα με τη βασιλική οικογένεια.

2. Η Μέγκαν είναι η πρώτη διαζευγμένη μιγάς που παντρεύτηκε μέλος της βασιλικής οικογένειας.

"Θεωρήθηκε ως μια βασιλική ένωση κατάλληλη για τον 21ο αιώνα και ένα σημείο καμπής για τη μοναρχία", έγραψε η βασιλική βιογράφος Katie Nicholl στο νέο της βιβλίο, "Harry and Meghan: Life, Loss και Love." "Η Μέγκαν ήταν η πρώτη διαζευγμένη μιγάς που παντρεύτηκε μέλος της βασιλικής οικογένειας, κάτι που, πριν από δεκαετίες, θα ήταν αδιανόητο".

Ο γάμος της με τον Χάρι σηματοδοτεί επίσης την πρώτη φορά που ένα βασιλικό μέλος της οικογένειας έκανε θρησκευτικό γάμο με διαζευγμένη γυναίκα.

3. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Μάιο - έναν άτυχο μήνα, σύμφωνα με τις βασιλικές δεισιδαιμονίες

Από την εποχή της Βασίλισσας Βικτώριας, υπήρξε η δεισιδαιμονία ότι είναι άτυχος για τους Βρετανούς βασιλείς να παντρεύονται τον Μάιο, αλλά η Μέγκαν και ο Χάρι, που παντρεύτηκαν στις 19 Μαΐου του 2018, ήταν ένα από τα λίγα βασιλικά ζευγάρια που το έκαναν.

4. Ο σύγχρονος γάμος τους έσπασε πολλές βασιλικές παραδόσεις

Η γαμήλια τελετή σηματοδότησε ένα "σημείο καμπής για τη μοναρχία", εν μέρει λόγω των πολυπολιτισμικών στοιχείων της. Με τη συμμετοχή χορωδίας και με Αφροαμερικανό επίσκοπο, η τελετή ήταν μια απόκλιση από την παράδοση, κάτι που δεν περίμενε κανείς.

Η τελετή έσπασε επίσης την παράδοση με τις παράνυμφους και τους παράγαμπρους που δεν ήταν όλοι από τη βασιλική οικογένεια, καθώς και μια λίστα καλεσμένων διάσημων σταρ.

Ακόμα, η Μέγκαν μπήκε στο παρεκκλήσι μόνη της, πριν την συνοδεύσει ο πρίγκιπας Κάρολος στον διάδρομο.

Στη δεξίωση που ακολούθησε μετά τον γάμο τους, το ζευγάρι επέλεξε μη παραδοσιακές λεπτομέρειες γάμου. Παραδοσιακά, οι περισσότερες βασιλικές γαμήλιες τούρτες είναι κέικ φρούτων, αλλά ο Χάρι και ο Μέγκαν είχαν ένα κέικ λεμονιού με επικάλυψη κρέμας βουτύρου και πολλά φρέσκα λουλούδια.

Και αντί να χρησιμοποιήσουν τους florists του παλατιού για τον στολισμό της εκκλησίας, επέλεξαν την Philippa Craddock, κορυφαία florist με εντυπωσιακούς στολισμούς στο Λονδίνο.

5. Ο Χάρι φοράει βέρα, ενώ οι υπόλοιποι άντρες της οικογένειας δεν το κάνουν.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν φορούν βέρες γάμου και ο Κάρολος φοράει δαχτυλίδι στο μικρό δαχτυλάκι του.

Ωστόσο, η Μέγκαν και ο Χάρι αντάλλαξαν δαχτυλίδια, υποδηλώνοντας την ισότητα στο γάμο και τον νεωτερισμό με τη μοναρχία.

6. Η Μέγκαν και ο Χάρι ήταν πιο στοργικοί στο κοινό από άλλα βασιλικά ζευγάρια.

Ο Tim Rooke, ο βασιλικός φωτογράφος του Shutterstock, ο οποίος έχει φωτογραφίσει τους βασιλείς για περισσότερα από 25 χρόνια, είπε στο INSIDER ότι η Μέγκαν και ο Χάρι ήταν το πιο στοργικό ζευγάρι που είχε φωτογραφίσει.

"Σε σύγκριση με την Κέιτ και τον Γουίλιαμ, είναι πολύ πιο στοργικοί στο κοινό, κάτι που θα μπορούσε να αποδοθεί στις διαφορετικές πιέσεις που ασκούνται στον Γουίλιαμ ως ο επόμενος στη σειρά για να γίνει βασιλιάς", είπε. "Δεν βλέπουμε συχνά τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τη δούκισσα να κρατούν τα χέρια τους, αλλά οι Σάσσεξ το κάνουν είτε υπάρχουν κάμερες είτε όχι".

7. Μιλούν περισσότερο από τα άλλα μέλη της οικογένειας

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι βασιλικές οικογένειες συνήθως δεν μιλούν δημόσια για τις σχέσεις τους έως ότου αρραβωνιαστούν και παντρευτούν, αλλά η Μέγκαν εξέφρασε την αγάπη της για τον Χάρι αρκετά νωρίς, σε μια συνέντευξή της στο Vanity Fair.

Ο Χάρι εξέδωσε επίσης δήλωση μέσω του Παλατιού σχετικά με τον Τύπο που παρενοχλούσε τη Μέγκαν.

Και ενώ η βασίλισσα και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια αποφεύγουν την πολιτική, η Μέγκαν μίλησε για τα κινήματα #MeToo και Time's Up και τον φεμινισμό του Χάρι, ενώ εξέφρασε τις απόψεις της σχετικά με την άμβλωση.

8. Αγκάλιαζαν τους θαυμαστές τους.

Οι Royals τείνουν να περιορίζεται σε επίσημους χαιρετισμούς για λόγους ασφαλείας και θέσης όταν βρίσκονται κοντά σε κόσμο, αλλά η Μέγκαν και ο Χάρι αγκάλιαζαν τους φαν τους.

Ο Χάρι αγκάλιασε έναν φαν του κατά τη διάρκεια της αυστραλιανής βασιλικής περιοδείας του το 2018. Και σε μια εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας την ίδια χρονιά, η Μέγκαν αγκάλιασε έναν 10χρονο θαυμαστή που της είπε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός.

Η Μέγκαν υπέγραψε επίσης ένα αυτόγραφο στο βιβλίο ενός 10χρονου κοριτσιού, αν και οι royals δεν επιτρέπεται να δίνουν αυτόγραφα έτσι ώστε οι υπογραφές τους να μην πλαστογραφούνται,.

9. Περιμένοντας το πρώτο της παιδί, η Μέγκαν έκανε baby shower

To Vanity Fair υπολόγισε ότι το baby shower party της Μέγκαν στο Μανχάταν κόστισε 500.000 $! Η φίλη της Μέγκαν, Σερένα Γουίλιαμς φέρεται να πλήρωσε το πάρτι, το οποίο περιελάμβανε από μάθημα ανθοκομίας μέχρι γευσιγνωσία επιδόρπιο με διάσημο σεφ βραβευμένο με αστέρι Michelin.

Η Κέιτ δεν έκανε baby shower. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μέγκαν παραδέχτηκε ότι δεν ακολούθησε τη βασιλική παράδοση και ο πρώην εκπρόσωπος της βασίλισσας δήλωσε τότε ότι τα baby shower είναι "αμερικανιά" και ότι η Μέγκαν μάλλον το παράκανε.

10. Η Μέγκαν και ο Χάρι δεν κυκλοφόρησαν επίσημα προϊόντα για να γιορτάσουν τη γέννηση του βασιλικού μωρού.

Το Royal Collection Trust επιβεβαίωσε στο INSIDER λίγο μετά τη γέννηση του Άρτσι ότι δεν θα κυκλοφορήσουν επίσημα προϊόντα (όπως κούπες, πιατάκια κ.λπ) για να σηματοδοτήσουν τη γέννηση του βασιλικού μωρού, κάτι που έκανε ο Γουίλιαμ και η Κέιτ για τα τρία παιδιά τους.

Ο Richard Fitzwilliams, βασιλικός σχολιαστής, είπε στο INSIDER ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα θεωρούνται πολύ "εμπορικά" για τους Μέγκαν και Χάρι.

11. Αποχώρησαν από το μαιευτήριο χωρίς φωτογραφίες

Μέγκαν και Χάρι παρέκαμψαν την παράδοση που θέλει τη μητέρα να φωτογραφίζεται έξω από την πτέρυγα Lindo Wing λίγες ώρες μετά τον τοκετό) όπως είχε κάνει η πριγκίπισσα Νταϊάνα και συνέχισε και η Κέιτ.

Αντ 'αυτού, φιλοξένησαν μια φωτογράφηση με τον Άρτσι στο Κάστρο του Γουίνδορ δύο ημέρες μετά τη γέννησή του, η οποία κάποιοι ισχυρίζονται ότι πραγματοποιήθηκε στο σπίτι.

12. Τον Απρίλιο του 2020, παραιτήθηκαν από ανώτεροι βασιλείς και έγιναν "οικονομικά ανεξάρτητοι".

Ο Μέγκαν και ο Χάρι συνεχίζουν να στηρίζουν τη βασίλισσα Ελισάβετ, όπως δήλωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Το ζευγάρι σχεδιάζει να χωρίσει το χρόνο μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής. Έφυγαν από τον Καναδά, όπου έμεναν, στα τέλη Μαρτίου και το τελευταίο διάστημα ζουν στο Λος Άντζελες με τον ενός έτους γιο τους Άρτσι.

Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της βρετανικής μοναρχίας προέρχεται από κληρονομικά εδάφη και επενδύσεις, ανέφερε ο Ainé Cain μιλώντας στο Business Insider. Οι Βρετανοί φορολογούμενοι υποστηρίζουν επίσης τη βασιλική οικογένεια μέσω μιας "κυριαρχικής επιχορήγησης" που εκδίδεται από το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι βασιλικοί σχολιαστές αναφέρουν ότι το βασιλικό ζευγάρι πιθανότατα θα καταφύγει σε εκδόσεις βιβλίων και χορηγούμενες ομιλίες για να χρηματοδοτήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής του στο μέλλον.

Πηγή: thetoc.gr