Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασίλισσα Σοφία: Θα παραμείνει στην Ισπανία, ενώ ο Χουάν Κάρλος φεύγει στο εξωτερικό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 13:32 Βασίλισσα Σοφία: Θα παραμείνει στην Ισπανία, ενώ ο Χουάν Κάρλος φεύγει στο εξωτερικό

Ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε σε μια επιστολή προς τον γιο του ότι θα μετακομίσει στο εξωτερικό, χωρίς όμως σε αυτήν να αναφέρεται η σύζυγός του Σοφία.

Παρότι ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος I φεύγει από την Ισπανία, η σύζυγός του βασίλισσα Σόφια σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει στη χώρα. Πηγές κοντά στο παλάτι επιβεβαίωσαν ότι η μητέρα του βασιλιά Φίλιππου θα συνεχίσει να ζει στο παλάτι Zarzuela στη Μαδρίτη και θα συνεχίσει τις θεσμικές της δραστηριότητες, παράλληλα με το έργο της στο ίδρυμα που φέρει το όνομά της.

Τη Δευτέρα, ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε σε μια επιστολή προς τον γιο του ότι θα μετακομίσει στο εξωτερικό χωρίς όμως σε αυτήν να αναφέρεται η 81χρονη σύζυγός του Σοφία.

«Μεγαλειότατε, αγαπημένε Φίλιππε: Με την ίδια επιθυμία να υπηρετήσω την Ισπανία που ενέπνευσε τη βασιλεία μου και μπροστά στο δημόσιο αντίκτυπο που δημιουργούν ορισμένα γεγονότα του παρελθόντος της προσωπικής μου ζωής, θα ήθελα να σας εκφράσω τη απόλυτη διαθεσιμότητα μου να συμβάλω στη διευκόλυνση της άσκησης των καθηκόντων σας, από την ηρεμία και με την ηρεμία που απαιτεί η ύψιστη ευθύνη σας. Η κληρονομιά μου, και η δική μου αξιοπρέπεια ως άνθρωπος, είναι αυτό που μου επιτάσσουν» έγραψε ο Χουάν Κάρλος.

«Πριν από ένα χρόνο, εξέφρασα την επιθυμία μου και την πρόθεσή μου να σταματήσω να ασκώ τις θεσμικές μου δραστηριότητες. Τώρα, καθοδηγούμενος από την πρόθεσή μου να προσφέρω την καλύτερη υπηρεσία στους Ισπανούς, τους θεσμούς τους και σε εσάς ως Βασιλιά, σας μεταφέρω την απόφασή μου να μετακομίσω, τώρα, εκτός Ισπανίας. Μια απόφαση που πήρα με βαθύ συναίσθημα, αλλά με μεγάλη γαλήνη. Υπήρξα βασιλιάς της Ισπανίας για σχεδόν σαράντα χρόνια και, κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, ήθελα πάντα το καλύτερο για την Ισπανία και για το Στέμμα. Με την πίστη μου για πάντα. Με την αγάπη και την αγάπη για πάντα, ο πατέρας σου». Συνέχισε ο πρώην βασιλιάς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 82χρονος πρώην μονάρχης, ο οποίος αποχώρησε από τη δημόσια ζωή πέρυσι, δεν βρίσκεται πλέον στην Ισπανία, ενώ η σύζυγός του παραμένει εκεί. Ο Χουάν Κάρλος και η Σόφια παντρεύτηκαν το 1962 και πλέον είναι μαζί για περισσότερα από 50 χρόνια.

Η απόφαση του Χουάν Κάρλος να εγκαταλείψει τη χώρα έρχεται ως απόρροια ενός οικονομικού σκανδάλου καθώς τον Ιούνιο, ο εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου της Ισπανίας ξεκίνησε έρευνα για τη σχέση του βασιλιά με την προμήθεια του έργου ενός τρένου υψηλής ταχύτητας στη Σαουδική Αραβία. Ο Χουάν Κάρλος έχει μπει στο στόχαστρο ελέγχων επίσης από τις ελβετικές αρχές μετά από αναφορές ότι φέρεται να έλαβε εκατομμύρια από τον βασιλιά Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: hellomagazine.com