Εκτύπωση αυτής της σελίδας

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον θρύλο του Χόλιγουντ, Μόργκαν Φρίμαν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 18:37 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον θρύλο του Χόλιγουντ, Μόργκαν Φρίμαν © Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images / Ideal Image

Με μια μεγάλη λίστα σπουδαίων ταινιων στο ενεργητικό του και μια από τις πιο διάσημες φωνές παγκοσμίως, ο Μόργκαν Φρίμαν θεωρείται από πολλούς ως ένας ζωντανός θρύλος. Είναι ένα αρκετά σεβαστό πρόσωπο στον χώρο της ψυχαγωγίας και προσπαθεί να κρατά όσο μπορεί την προσωπική του ζωή κρυμμένη από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γεννήθηκε στο Μέμφις και έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1964 με την ταινία “The Pawnbroker”. Κέρδισε το Όσκαρ Β΄ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του Κλιντ Ίστγουντ “Million Dollar Baby”, ενώ έχει προταθεί άλλες τέσσερις φορές για Όσκαρ για τις ερμηνείες του στις ταινίες: “Driving Miss Daisy” (1989), “The Shawshank Redemption” (1994), “Invictus” (2009) και “Street Smart” (1988).

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά, ωστόσο υπάρχουν αρκετά πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για τον 82χρονο αφροαμερικανό ηθοποιό, όπως ότι είχε καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία και ότι έχει πάθος με τις μέλισσες. Διαβάστε παρακάτω 8+1 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Μόργκαν Φρίμαν.

Έχει 4 αδέρφια και ένα διάστημα ζούσε με την γιαγιά του

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός, έχει δημιουργήσει μια αρκετά μεγάλη περιουσία, με την καθαρή αξία του αξία να ανέρχεται σήμερα στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Η ζωή του ωστόσο δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, καθώς ήταν ένα από τα πέντε παιδιά μιας φτωχής οικογένειας, και όταν ήταν μικρός αναγκάστηκε να ζήσει ένα μεγάλο διάστημα με την γιαγιά του.

Κατετάγη στην Πολεμική Αεροπορία

Μόλις τελείωσε το σχολείο, ο Φρίμαν δεν αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική, καθώς ήθελε να γίνει πιλότος στην Πολεμική Αεροπορία. Κατετάγη το 1955 και απέρριψε μια υποτροφία στο Jackson State University. Αν και του άρεσε η ζωή στον στρατό, δεν ήταν αυτό που περίμενε. Μετά από 4 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία και έχοντας πάρει τον βαθμό του Airman 1st Class, αποφάσισε ότι η υποκριτική είναι αυτό με το οποίο θέλει να ασχοληθεί.

Έπαιξε για πρώτη φορά σε ένα δράμα ως τιμωρία

Η υποτροφία που πήρε ο Φρίμαν ήταν αποτέλεσμα του υποκριτικού του ταλέντου σε ένα δραματικό θεατρικό έργο του σχολείου του. Στο έργο αυτό έπαιξε τυχαία, καθώς τράβηξε την καρέκλα ενός κοριτσιού με το οποίο ήταν ερωτευμένος, και η τιμωρία του ήταν να συμμετέχει σε αυτό. Η τιμωρία αυτή άλλαξε την ζωή του, καθώς ενθουσίασε τους πάντες λόγω της φυσικής του ικανότητας πάνω στην σκηνή.

Παραλίγο να πεθάνει από πνευμονία

Ο Φρίμαν είχε γενικά κάποιες φοβίες κατά την διάρκεια της ζωής του, καθώς τον επηρέασε αρκετά ένα περιστατικό που συνέβη όταν ήταν 16 ετών. Έπαθε πνευμονία και του δημιουργήθηκε απόστημα στους πνεύμονες με αποτέλεσμα παραλίγο να χάσει την ζωή του. Ήταν τυχερός που επέζησε και αυτή η εμπειρία χωρίς αμφιβολία επηρέασε τις απόψεις του για τη ζωή, τον θάνατο, τη θνησιμότητα, ακόμα και την θρησκεία.

Ο αγαπημένος του ρόλος είναι ως ο αναλφάβητος “Σοφέρ της κυρίας Ντέιζι”

Έχει δηλώσει υπερήφανος για όλα τα βραβεία που έχει λάβει στην καριέρα του, τα πολλά Tony, αλλά κυρίως το Οσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του στο “Million Dollar Baby”. Και φυσικά μέχρι σήμερα είναι ξεκάθαρος ως προς το ποιος είναι ο αγαπημένος του ρόλος: ως αναλφάβητος “Σοφέρ της κυρίας Ντέιζι”. “Είναι ακόμη στην καρδιά μου ο ρόλος μου ως οδηγός μιας γηραιάς κυρίας, η οποία στην πορεία του έμαθε να διαβάζει και να γράφει…”

Έχει σπάσει ρεκόρ στα Βραβεία Όσκαρ

Είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός ηθοποιός που έχει συμμετάσχει σε τρεις διαφορετικές ταινίες που κέρδισαν το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Η πρώτη ήταν ο “Driving Miss Daisy” το 1989, η δεύτερη το “Unforgiven” το 1992 και η τρίτη το “Million Dollar Baby” το 2004.

Η οικογένεια του έχει μια μυστική ιστορία αγάπης

Το 2008, ο Φρίμαν έλαβε μέρος σε μια τηλεοπτική σειρά που ονομαζόταν “African American Lives 2”, η οποία αποκάλυψε μερικές συναρπαστικές πληροφορίες για την καταγωγή του. Αποκαλύφθηκε ότι οι πρόγονοι του ήταν δούλοι που μετανάστευσαν από την Βόρεια Καρολίνα στο Μισισίπι, ενώ ο ίδιος είπε ότι στην οικογένεια του υπάρχει μια μυστική ιστορία αγάπης. Ο προ-προ-πάππους του, ο οποίος ήταν λευκός άνδρας, ερωτεύτηκε την προ-προ-γιαγιά του, η οποία ήταν αφροαμερικανή. Δεν μπορούσαν να παντρευτούν νόμιμα εκείνη την εποχή, αλλά θάφτηκαν κρυφά ο ένας δίπλα στον άλλον, ώστε να μπορούν να περάσουν μαζί την αιωνιότητα.

Ασχολείται με την μελισσοκομία

Τον ελεύθερο του χρόνο ο διάσημος ηθοποιός ασχολείται με την μελισσοκομία. Τo 2014 μετέτρεψε ένα τεράστιο αγρόκτημα σε ένα “ιερό” για μέλισσες, τοποθετώντας εκεί 26 κυψέλες. Ο Φρίμαν ενδιαφέρθηκε για τις μέλισσες όταν έμαθε για την τεράστια σημασία τους για το περιβάλλον και αποκάλυψε στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον ότι οι δικές του μέλισσες μεταφέρθηκαν από το Αρκάνσας στο Μισισίπι και ότι τις ταίζει με ζαχαρόνερο.

Είναι επαγγελματίας χορευτής

Μόλις παράτησε την Πολεμική Αεροπορία, ο Φρίμαν μετακόμισε στο Λος Άντζελες και έκανε μαθήματα υποκριτικής στο Pasadena Playhouse. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ξεκίνησε να κάνει μαθήματα χορού στο Σαν Φρανσίσκο. Μέχρι το 1964 εργαζόταν ως επαγγελματίας χορευτής και έγινε μέλος του Opera Ring musical theater group του Σαν Φρανσίσκο, πριν στρέψει την προσοχή του καθαρά στην υποκριτική.

Δεν ζει στο Χόλιγουντ

Ο Μόργκαν Φρίμαν ζει κυρίως στο Τσάρλεστον του Μισισίπι. Αν και γεννήθηκε στο Μέμφις του Τενεσί, μετακόμισε για πρώτη φορά στο Τσάρλεστον ως μωρό όταν πήγε να ζήσει με την γιαγιά του. Έχει στην κατοχή του ένα blues club στο Κλάρκσντεϊλ του Μισισίπι, το οποίο ονομάζεται Ground Zero, και ήταν συνιδιοκτήτης ενός περίφημου εστιατορίου στην ίδια περιοχή.

Πηγή: Perpetual.gr