Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Gordon Ramsay ανοίγει ακαδημία μαγειρικής το 2021

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 16:51 Ο Gordon Ramsay ανοίγει ακαδημία μαγειρικής το 2021

Οι επόμενοι χαρισματικοί και φωνακλάδες σεφ του Νησιού γεννιούνται προσεχώς στο ​​Surrey υπό τον Gordon Ramsay.

Κάθε επίδοξος νεαρός, ή όχι και τόσο νεαρός, που έχει τα κότσια να αντιμετωπίσει τον Gordon Ramsay, θα λάβει σύντομα την ευκαιρία του να σπουδάσει υπό τις οδηγίες του δημοφιλούς Βρετανού restaurateur, παρουσιαστή και μάγειρα, ξεκινώντας την καριέρα του στον κόσμο της εστίασης από την Gordon Ramsay Academy.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Παρότι ο 54χρονος Ramsay κέρδισε αρχικά τα φώτα της δημοσιότητας από την τηλεοπτική του παρουσία, έχει αναμφίβολα ικανότητες, γνώσεις και εμπειρίες που μπορεί να μοιραστεί με τους επόμενους σημαντικούς σεφ, στη σχολή μαγειρικής του, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις αρχές του 2021 στο Woking του Surrey (50 χλμ δυτικά του Λονδίνου). Σύμφωνα με πληροφορίες της Sun, ο Ramsay είναι εξαιρετικά ενθουσιασμένος με αυτό το project και μάλιστα σκοπεύει να προσφέρει θέσεις εργασίας στα εστιατόριά του, στους περισσότερους από τους ικανότερους σπουδαστές. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, αυτές θα είναι υπερσύγχρονες και θα διαθέτουν τον πιο μοντέρνο εξοπλισμό της εστίασης ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και χώροι για μαθήματα και δραστηριότητες διασκέδασης.

Όλα αυτά βέβαια θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα αν ο Ramsay δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του, κατά τη διάρκεια της συναναστροφής του με τους επίδοξους σεφ.

"Αν έχω μαλακώσει όλα αυτά τα χρόνια; Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Αν με είχες ρωτήσει παλαιότερα το ίδιο πράγμα, ενδεχομένως να μην είχα ασχοληθεί καθόλου μαζί σου. Πλέον όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πιστεύω ότι κάθε σεφ ηρεμεί όσο περνά ο καιρός. Ο καθένας το κάνει και μάλλον έρχεται με τα χρόνια και την εμπειρία. Είμαι πολύ πιο συγκεντρωμένος στην πραγματικότητα. Δουλεύω πιο έξυπνα απ’ ό,τι πριν και νομίζω ότι κομβικό ρόλο έπαιξε ο διαχωρισμός ανάμεσα στη σκληρή και την έξυπνη δουλειά καθώς και ο τρόπος με τον οποίο βρίσκεται η ισορροπία. Για να σου πω την αλήθεια, υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αυτοπεποίθηση και στο κάψιμο" είχε πει πριν αρκετούς μήνες στον Thomas Shambler του Esquire, δίνοντας ένας σαφές στίγμα για τη μεταστροφή της συμπεριφοράς του.

Ο Gordon Ramsay είναι γενικός διευθυντής στην Gordon Ramsay Restaurants Ltd, που διαθέτει και αρκετά εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin, με την περιουσία του να ξεπερνά τα €185.000.000. Εκτός αυτών, πρόσφατα έκανε πρεμιέρα και η νέα εκπομπή του στο National Geographic, Gordon Ramsay: Εκτός Χάρτη, όπου ο αιρετικός σεφ θα επισκεφθεί τις πιο ιδιαίτερες και απομακρυσμένες τοποθεσίες της Γης, για να ανακαλύψει την τοπική κουλτούρα που κρύβεται πίσω από κάθε φαγητό. Μάλιστα, αναζητά και συνεργάτες για αυτό.

Πηγή: esquire.com.gr