Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα της Μέγκαν Μαρκλ... δύσκολα: Το μεγάλο φάουλ που θα πληρώσει ακριβά στο δικαστήριο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 09:39 Όλα της Μέγκαν Μαρκλ... δύσκολα: Το μεγάλο φάουλ που θα πληρώσει ακριβά στο δικαστήριο

Έπεσε στην παγίδα της ματαιοδοξίας της η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία έδωσε στους αντιπάλους της το πιο δυνατό διαπραγματευτικό τους χαρτί.

Όταν η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι "άνοιξαν πόλεμο” με τα βρετανικά ΜΜΕ έπρεπε να είχαν προνοήσει ότι σε αυτό τον αγώνα θα ήταν δύσκολο να βγουν νικητές.

Ήδη τα πρώτα σημάδια είναι αρνητικά αφού το ζευγάρι έχει αρχίσει να χάνει από τα παρασκήνια κιόλας...

Στην προδικαστική μάχη ενόψει της δεκαήμερης δικαστικής μάχης που θα ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου του 2021, η Μαρκλ επιχείρησε να αποκλείσει τους ισχυρισμούς που την ήθελαν να έχει συνεργαστεί με τους συγγραφείς του βιβλίου για τη ζωής της, ή ότι προέτρεψε φίλους της να το κάνουν.

Ουσιαστικά στόχος της ήταν να μην επιτρέψει στην υπερασπιστική γραμμή του εκδοτικού οίκου Associated Newspapers να χρησιμοποιήσει το βιβλίο "Finding Freedom" και τις λεπτομέρειες που αναφέρει για τη ζωή της. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Η μήνυση της Μέγκαν στη Mail on Sunday

Αρχικά, να θυμίσουμε ότι η Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, είχε μηνύσει τον εκδοτικό οίκο Associated Newspapers για τα άρθρα που είχε δημοσιεύσει η Mail on Sunday πέρυσι, τα οποία περιελάμβαναν αποσπάσματα μιας χειρόγραφης επιστολής, που είχε στείλει η ίδια στον πατέρα της Τόμας Μαρκλ το 2018.

Ωστόσο, η ίδια η Μέγκαν έδωσε ένα πολύτιμο εργαλείο υπεράσπισης στους δικηγόρους της εφημερίδας, οι οποίοι ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι ήταν "δύσκολο να δουν" πώς ήταν δυνατόν για τη Μέγκαν να διαμαρτύρεται για τα αποσπάσματα της επιστολής της προς τον πατέρα της που διέρρευσαν στον τύπο, ενώ η ίδια και ο Χάρι έχουν βοηθήσει στη συγγραφή του "Finding Freedom", του βιβλίου που αποκάλυψε πολλές προσωπικές τους σκέψεις και συναισθήματα.

Η Δούκισσα του Σάσεξ, 39 ετών, κατηγορείται ότι τροφοδότησε με προσωπικές πληροφορίες τους συγγραφείς του "Finding Freedom", "για να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή των γεγονότων με τρόπο ευνοϊκό γι 'αυτήν". Και αυτό θα αποτελέσει "όπλο” των αντιπάλων της στο δικαστήριο.

Το "δώρο" στους αντιπάλους της

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου απεφάνθη κατά της Μαρκλ αφού η δικαστής επέτρεψε τη χρήση του εν λόγω βιβλίου ως αποδεικτικού στοιχείου στον δικαστικό αγώνα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής της Μέγκαν ενάντια στη Mail on Sunday και τη Mail Online.

Μια εξέλιξη, που σημαίνει ότι η Μέγκαν θα μπορούσε να ερωτηθεί στην επίσημη κατάθεση που θα δώσει ενώπιον του δικαστηρίου για τη συμμετοχή της στο βιβλίο, το οποίο αφηγείται την ιστορία της ζωής της με τον Δούκα του Σάσεξ.

Η Μέγκαν αρνείται ότι βοήθησε στη συγγραφή του βιβλίου

Στη μήνυση, που είχε κάνει η Μέγκαν είχε ισχυριστεί ότι το δημοσίευμα είχε παραβιάσει τις "βαθύτερες και πιο ιδιωτικές σκέψεις και συναισθήματά της" και ότι δεν είχε δώσει άδεια για τη δημοσίευση τους.

Ωστόσο, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η συνεργασία της Μέγκαν στο "Finding Freedom", έρχεται σε αντίφαση με όσα η ίδια ισχυρίζεται στη μήνυσή της, καθώς αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την προσωπική της ζωή και για τη συγκεκριμένη επιστολή για την οποία τους κατηγορεί. Και φυσικά θα το χρησιμοποιήσουν σε βάρος της.

Συγκεκριμένα, κατά την προκαταρκτική ακρόαση, ο δικηγόρος Antony White QC είπε ότι η βιογραφία "είναι ξεκάθαρο ότι έχει γραφτεί με την εκτενή συνεργασία τους".

"Το βιβλίο περιέχει πολλές αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την προσωπική ζωή της [Μέγκαν], συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αποσπασμάτων που αναφέρονται στη σχέση και την επικοινωνία της με τον πατέρα της, καθώς και ένα κομμάτι που αναφέρεται στην επιστολή που βρίσκεται στην καρδιά αυτής της υπόθεσης".

Τα δυσβάσταχτα νομικά έξοδα

Τα νομικά έξοδα της πρώην δούκισσας εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 1,8 εκατομμύρια λίρες για τη δίκη των δέκα ημερών, ενώ η ίδια θα κληθεί να δώσει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς της κάτω από όρκο.

Τα νομικά έξοδά της για την προδικαστική ακρόαση ανήλθαν σε περίπου 140.000 £ ενώ η Μέγκαν υποχρεώθηκε να καλύψει και τα έξοδα της εφημερίδας, ύψους 39.000 £.

Έπεσε στην παγίδα της ματαιοδοξίας της

Όπως φαίνεται, στην προσπάθειά της να βγάλει ένα θετικό προφίλ στον κόσμο και να διορθώσει την εικόνα της μέσα από το Finding Freedom, για το οποίο όλοι γνώριζαν ότι είχε δώσει αποκλειστικές πληροφορίες για τη ζωή της στο παλάτι, ουσιαστικά έδωσε στους αντιπάλους της το πιο δυνατό διαπραγματευτικό τους χαρτί, ενόψει της δικαστικής διαμάχης του Ιανουαρίου του 2021. Και αυτό θα της κοστίσει ακριβά.

Πηγή: thetoc.gr