Για πάντα βασίλισσα: Η Ελισάβετ δεν θα παραιτηθεί ποτέ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 09:55 Για πάντα βασίλισσα: Η Ελισάβετ δεν θα παραιτηθεί ποτέ

Ανατρέπει όλα τα προγνωστικά η Βασίλισσα Ελισάβετ, που όλοι περίμεναν ότι θα παραιτηθεί στα 95 της: "Ορκίστηκε να υπηρετήσει τον λαό μέχρι το θάνατό της και αυτό σχεδιάζει να κάνει".

Η βασίλισσα Ελισάβετ "δεν θα παραιτηθεί ποτέ" γιατί "απλά δεν είναι στο DNA της να εγκαταλείπει τους ανθρώπους ή το καθήκον της", αναφέρει η βασιλική εμπειρογνώμονας Katie Nicholl μιλώντας στο Vanity Fair.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η 94χρονη μονάρχης, αντιμετωπίζει "την παραίτηση ως μια βρώμικη λέξη που απαγορεύει να ακούγεται ποτέ ενώ είναι παρούσα" και σκοπεύει να "υπηρετήσει τον λαό μέχρι το θάνατό της".

Όλη αυτή η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας, τον Ιούνιο του 2022. Τότε η βασίλισσα Ελισάβετ θα είναι 96 ετών και θα γιορτάσει τα 70 χρόνια βασιλείας της.

Ένα ρεκόρ που σπάνια συμβαίνει σε βασιλείς, αφού οι περισσότεροι αναλαμβάνουν τον θρόνο σε ηλικία από τα 40 και πάνω. Ωστόσο, η Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο πολύ μικρή στις 6 Φεβρουαρίου του 1952, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα της, Βασιλιά Γεωργίου, ο οποίος πέθανε στον ύπνο του.

Τότε η Ελισάβετ και ο Φίλιππος ήταν φρεσκοπαντρεμένοι και βρίσκονταν εκτός της χώρας. Ωστόσο, άφησαν για πάντα πίσω την ξεγνοιασιά τους και ανέλαβαν τις υποχρεώσεις τους: Η Ελισάβετ ανέλαβε τον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Φίλιππος ορκίστηκε να την υπηρετεί και να γίνει το στήριγμά της για πάντα, όσο κι αν δεν του άρεσε αυτό.

Η διαδοχή του θρόνου συμπληρώνοντας 70 χρόνια βασιλείας

Την ώρα που σε πολλές βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, οι βασιλείς κάνουν ένα βήμα πίσω και αφήνουν τον θρόνο στα παιδιά τους, η Ελισάβετ δεν είναι πρόθυμη να το κάνει αυτό, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Η πανίσχυρη μονάρχης με την απίστευτη δημοφιλία στον λαό της, δεν σκοπεύει να αφήσει τον θρόνο, παρά μόνο όταν πεθάνει, όπως λένε οι εμπειρογνώμονες.

Η Ελισάβετ η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση στα 94 χρόνια της, θα συνεχίσει να βασιλεύει όσο την κρατούν τα πόδια της.

Το τετραήμερο πάρτι της Βασίλισσας

Πηγές κοντά στο παλάτι ανέφεραν ακόμα ότι η Βασίλισσα συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό που έχει ήδη ξεκινήσει για τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της το 2022, κάτι που καταρρίπτει τις φήμες ότι ήταν πιθανό να παραιτηθεί στα 95α γενέθλιά της το 2021.

Δεν παραδίδει τον θρόνο έτσι εύκολα

Την περασμένη εβδομάδα, η είδηση ότι οι Άγγλοι θα έχουν μία επιπλέον μέρα αργίας για να γιορτάσουν τα 70 χρόνια βασιλείας της το 2022, έκανε τον γύρο του κόσμου και αποκάλυψε τα σχέδιά της: Ότι δεν πρόκειται να παραδώσει τον θρόνο στον Κάρολο τον επόμενο χρόνο.

Η εμπειρογνώμονας απέρριψε τους ισχυρισμούς, τονίζοντας:

"Ως νεαρή γυναίκα, η Ελισάβετ ορκίστηκε να υπηρετήσει μέχρι το θάνατό της και αυτό σχεδιάζει να κάνει".

Μένει να δούμε, λοιπόν, αν αυτό το μεγαλειώδες τετραήμερο πάρτι της βασίλισσας Ελισάβετ θα σηματοδοτήσει και τη διαδοχή της στον θρόνο ή η πανίσχυρη μονάρχης θα μείνει στον θρόνο μέχρι να κλείσει τα μάτια της.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση