Mad Max: Πέθανε ο "κακός" της σειράς ταινιών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 13:20 Mad Max: Πέθανε ο "κακός" της σειράς ταινιών

Πέθανε ο ηθοποιός που ενσάρκωνε το ρόλο του "κακού" στις ταινίες Mad Max.

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χίου Κιζ-Μπιρν που ενσάρκωσε το ρόλο του"κακού" στις ταινίες Mad Max. Ο γνωστός ηθοποιός ήταν ο μόνος που συμμετείχε στην ταινία και στο remake της με τίτλο Mad Max: Fury Road που γυρίστηκε 36 χρόνια μετά και έσπασε ταμία στις κινηματογραφικές αίθουσες ολόκληρου του κόσμου.

Στην πρώτη ταινία βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Μελ Γκίμσον που είχε τότε τον πρωταγωνιστικό ρόλο και στο remake της με τη Σαρλίζ Θέρον και τον Τομ Χάρντι. Ο Χίου Κιζ-Μπιρν έγινε γνωστός για τους χαρακτήριες του "Δαχτυλοκόφτη" και του "Αθάνατου Τζο" στις ταινίες.

"Ήταν ένα ήρωας του κινηματογράφου της Αυστραλίας"

Την είδηση του θανάτου του Χίου Κιζ-Μπιρν, έκανε γνωστή ο σκηνοθέτης Τεντ Τζόγκεγκα με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. "Ήταν ένας ήρωας για τον κινηματογράφο της Αυστραλίας. Σε ευχαριστούμε για τη διασκέδαση κύριε", έγραψε στην ανάρτησή του.

Ο γνωστός ηθοποιός γεννήθηκε το 1947 στην πόλη της Ινδίας Τζαμού που ήταν τότε βρετανική αποικία ενώ το 1973 μετακόμισε στην Αυστραλία όπου έζησε και έκανε καριέρα. Συνολικά συμμετείχε σε πάνω από 50 κινηματογραφικές ταινίες. Τα αίτια θανάτου του παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.


Πηγή: thetoc.gr

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση