Μπομπ Ντίλαν: Τα 600 τραγούδια του ανήκουν πλέον στη Universal Music -Η συμφωνία «μαμούθ» για την εξαγορά των δικαιωμάτων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 15:39 Μπομπ Ντίλαν: Τα 600 τραγούδια του ανήκουν πλέον στη Universal Music -Η συμφωνία «μαμούθ» για την εξαγορά των δικαιωμάτων

Ο 79χρονος σήμερα, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, ζωντανός θρύλος της μουσικής έχει πουλήσει πάνω από 125 εκατ. δίσκους σε όλο τον κόσμο από την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ το 1961.

Mία ιλιγγιώδης συμφωνία για τα δεδομένα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας ανακοινώθηκε καθώς τα τραγούδια του Μπομπ Ντίλαν περιέρχονται πλέον στη διαχείριση της Universal Music.

Τη συνολική δισκογραφία του Αμερικανού ζωντανού θρύλου της μουσικής εξαγόρασε η Universal Music η οποία κατέχει πλέον όλα τα δικαιώματα στην εποχή του streaming. Το ποσό που διέθεσε η εταιρεία για τα πάνω από 600 τραγούδια που εκτείνονται σε διάστημα 60 χρόνων δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις φαίνεται ότι μπορεί να ξεπερνάει τα 200 εκατ. δολάρια.

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το τεράστιο έργο του έχει συγκεντρώσει την αγάπη και τον θαυμασμό δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Universal, Lucian Grainge. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεκαετίες, ακόμη και αιώνες από τώρα, τα λόγια και η μουσική του Μπομπ Ντίλαν θα συνεχίσουν να τραγουδιούνται και να παίζονται - και να λατρεύονται – παντού».

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνείας, Αμερικανός τραγουδοποοιός έχει ηχογραφήσει έργα του περισσότερες από 6.000 φορές μέσα στις 6 δεκαετίες της καριέρας του. Από την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ το 1961, έχει πουλήσει πάνω από 125 εκατ. δίσκους σε όλο τον κόσμο και από το 1988 έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες.

Το 2004, το περιοδικό Rolling Stone συμπεριέλαβε 15 από τα έργα του στη λίστα με τα μεγαλύτερα τραγούδια όλων των εποχών και τοποθέτησε το «Like a Rolling Stone» στην κορυφή. Μόνο οι Beatles έχουν κερδίσει περισσότερες θέσεις στη συγκεκριμένη λίστα.

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση