Ζέτα Δούκα: Έκκληση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό για δικαίωση των θυμάτων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 22:36 Ζέτα Δούκα: Έκκληση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό για δικαίωση των θυμάτων

Η Ζέτα Δούκα ζήτησε από την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρουν σαφή θέση απέναντι στα γεγονότα και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Έκκληση προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, για δικαίωση των θυμάτων λεκτικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής βίας απηύθυνε η Ζέτα Δούκα, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η γνωστή ηθοποιός, που πήρε θάρρος από την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για τη βία που υπέστη στο θέατρο από τον Γιώργο Κιμούλη, βοηθώντας με τη σειρά της να "ανοίξουν" κι άλλα στόματα, έγραψε ένα μήνυμα ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Σακελλαροπούλου να πάρουν σαφή θέση απέναντι στα γεγονότα.

Το μήνυμα της Ζέτας Δούκα

"Οι αποκαλύψεις της σπουδαίας Σοφίας Μπεκατώρου, που έφεραν στο φως εγκλήματα που ταλανίζουν επί χρόνια τον αθλητικό χώρο, άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου, αποκαλύπτοντας αντίστοιχες πράξεις που βασανίζουν χρόνια το καλλιτεχνικό στερέωμα. Μετράμε πλέον δύο εβδομάδες και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές

Τα θύματα βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν για κακοποιητικές πράξεις που τους έχουν συμβεί πολλά χρόνια πριν, με αποκορύφωμα κάποιες από αυτές που υπέστησαν όταν ήταν παιδιά, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τον χρόνιο φόβο τους, αλλά και το έλλειμμα του νομοθετικού πλαισίου καθώς και της δικαιοσύνης, η οποία οφείλει σήμερα να επιδείξει τα αναγκαία αντανακλαστικά.

Με όλο το σεβασμό στα αξιώματα και τα πρόσωπά σας, παρακαλούμε θερμά όπως πάρετε σαφή και καταλυτική θέση απέναντι και σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου όπου όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων".

Ζέτα Δούκα: Έκκληση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό για δικαίωση των θυμάτων
 

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση