Σοκάρει η μαρτυρία του άνδρα που βιάστηκε από γνωστό σκηνοθέτη στα 15 του: Με κακοποιούσε 4 χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 10:29 Σοκάρει η μαρτυρία του άνδρα που βιάστηκε από γνωστό σκηνοθέτη στα 15 του: Με κακοποιούσε 4 χρόνια

Το όνομά του είναι Βασίλης. Σήμερα είναι 40 ετών και τα τελευταία εννέα χρόνια δεν ζει στην Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος που κινήθηκε νομικά σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού. Τον κατηγορεί για βιασμό, ασέλγεια και κακοποίηση ανηλίκου.

Ο Βασίλης ήταν 15 ετών όταν γνώρισε τον σκηνοθέτη και ηθοποιό. Αποκάλυψε τα όσα έζησε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» στον Alpha. Αποκάλυψε πως για χρόνια ήθελε να κινηθεί νομικά γιατί το μόνο που θέλει είναι Δικαιοσύνη. Και όταν είδε την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, κατάλαβε ότι είχε φτάσει η κατάλληλη ώρα. Περιγράφει πως επί τέσσερα χρόνια ο άνθρωπος αυτός τον κακοποιούσε σωματικά και πνευματικά και πως μια τυχαία συνάντηση με τη μητέρα του σκηνοθέτη, ήταν η αρχή ενός λυτρωτικού τέλους. 

Στα 15 του είχε αποφασίσει ότι δεν θα έδινε πανελλήνιες, αλλά ήθελε να γίνει ηθοποιός. Επειδή ήταν μικρός, είχε πάει αρχικά σε ένα θεατρικό εργαστήρι. Ώσπου μια μέρα, πήγαν σε γνωστό αθηναϊκό θέατρο, με κλασσικό ρεπερτόριο, για να δουν μια παράστασή του.

Κάθισε, θυμάται, στην πρώτη σειρά στο κέντρο και ένιωθε ότι ο ηθοποιός τον κοιτούσε συνέχεια. Όταν με τους συμμαθητές του πήγαν στα καμαρίνια, ο ηθοποιός τον διάλεξε ανάμεσα στους άλλους και του ζήτησε να κάτσει δίπλα του. «Με είδε, με φώναξε και μου λέει κάτσε δίπλα μου. Εκείνη την ώρα ένιωσα ξεχωριστός. Το μυαλό μου άρχισε να φαντάζεται ότι με ξεχώρισε ένα ηθοποιός μέσα από πολλά παιδιά», ανέφερε ο Βασίλης και πρόσθεσε πως του είπε ότι ήθελε να του μιλήσει και έμεινε περισσότερο από τους συμμαθητές του.

Όταν ο ηθοποιός ρώτησε τον 15χρονο (τότε) αν θέλει αυτόγραφο και του απάντησε «όχι», εκείνος γύρισε το αυτόγραφο από την πίσω πλευρά, έγραψε το σταθερό του τηλέφωνο και του ζήτησε να του τηλεφωνήσει την επόμενη μέρα για να συναντηθούν.

Την επόμενη μέρα συναντήθηκαν στην Ομόνοια. Αν και τον ξένισε η πρόσκληση του ηθοποιού να συναντηθούν, θεώρησε ότι το γεγονός πως ήταν γνωστός ηθοποιός, τον έκανε να νιώσει κάποια ασφάλεια. Είπε ψέματα στη μητέρα του ότι στη συνάντηση θα ήταν και μια γυναίκα ηθοποιός. Και πήγε στο ραντεβού που έμελλε να είναι η αρχή του εφιάλτη που έζησε επί 4 χρόνια.

Η πρώτη συνάντηση

Όταν συναντήθηκε ο 15χρονος τότε Βασίλης με το γνωστό ηθοποιό, τον πήρε με τη μηχανή και τον πήγε σπίτι του. Μίλησαν για το θέατρο, για τα όσα είχε κάνει εκείνος και λίγο για την οικογένειά του. «Μου είπε για το απαγορευμένο. Για το πόσο γλυκό είναι να κάνουμε κάτι κρυφά από τους γονείς μου. Καθόμασταν δίπλα δίπλα στον καναπέ. Ήμουν ταραγμένος. Ξαφνικά με φίλησε. Ήμουν σοκαρισμένος, είχα παγώσει. Εγώ είχα πάει να μιλήσουμε για το θέατρο. Με αγκάλιασε για να με ηρεμήσει. Μέσα μου ένιωθα και έναν ενθουσιασμό. Έφυγα και δεν πήγα τις πρώτες ώρες στο σχολείο. Είπα την ιστορία σε μια φίλη μου. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είχε γίνει. Μου είχε πει να τον παίρνω μόνο εγώ τηλέφωνο. Τον πήρα την επόμενη μέρα. Δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Έχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα.

Την τρίτη φορά που βρεθήκαμε δέχθηκα τη σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από εκείνον. Εγώ δεν μπορούσα να αντιδράσω, απλά ακολουθούσα. Ήταν η αρχή μιας ιστορίας που κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια. Κόλλησε το μυαλό μου από εκείνη τη στιγμή».

Ο Βασίλης συνεχίζει τη σοκαριστική μαρτυρία του: «Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ χειριστικός. Μου πέρασε από την πρώτη στιγμή ότι το θέλω. Επειδή είχα σκεφτεί ότι είμαι ομοφυλόφιλος, ένιωθα ότι το ήθελα όλο αυτό. Όταν έφτασα στην ηλικία του κατάλαβα ότι δεν ήταν σωστό αυτό που γινόταν. Ότι ήμουν θύμα κακοποίησης». Κι όταν εκείνος έγινε 31, όσο ήταν ο ηθοποιός όταν τον κακοποίησε, συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε, δεν ήταν δυνατόν να έχει σχέση με έναν 15χρονο.

«Ήθελε να συνευρεθούμε με άλλους

«Δεν ήμασταν ζευγάρι αν και στην αρχή αυτό νόμιζα. Ήμουν παιδάκι. Από τα λίγα πράγματα που κάναμε εκτός σπιτιού του ήταν να με πάει στο γήπεδο. Μου είχε πει “είμαστε σαν πατέρας και γιός”. Νόμιζα ότι ενδιαφέρεται για μένα, με αγαπάει. Βλεπόμασταν στο σπίτι του. Με τον καιρό άρχισε να επιμένει να μου προτείνει να βρεθούμε σεξουαλικά και με άλλους μαθητές του. Θυμάμαι ότι πάντα στο σπίτι του υπήρχε ένα παιδί. Κάποιος μαθητής του. Πολλές φορές πήγαινα σπίτι του και ήταν εκεί ένα παιδί να περιμένει. Και ανήλικά και πρώην μαθητές του.

Υπήρχε μια κοπέλα που την είχα συναντήσει 2-3 φορές. Είχε τελειώσει το σχολείο, σπούδαζε στο εξωτερικό και κάθε φορά που ερχόταν στην Ελλάδα, τον επισκεπτόταν. Και αυτός εκνευριζόταν. Δεν του άρεσε καθόλου. Νομίζω επειδή είχε μεγαλώσει, επειδή ήταν ενήλικη.

Μια φορά, μπαίνω στο σπίτι και είναι εκεί μια μαθήτριά του από γνωστό ιδιωτικό σχολείο. Και μου λέει να κάνουμε κάτι οι τρεις μας. Το αρνούμαι, παίρνει την κοπέλα και γυρνάει μετά από 10 λεπτά γυμνός και μου λέει “η κοπέλα σε περιμένει”. Του λέω “εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό”. Πηγαίνει ξανά στο δωμάτιο και τους ακούω να κάνουν σεξ πολύ δυνατά. Εγώ έχω παγώσει. Ήθελα να φύγω αλλά δεν μπορούσα, είχε κολλήσει το κεφάλι μου. Μετά από λίγο, βρήκα τη δύναμη και έφυγα».

Το τέλος

Τον θαύμαζα, λέει ο 40χρονος, σήμερα, Βασίλης, προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί, ενώ ήξερε πως έπρεπε να φύγει μακριά από αυτόν τον άνθρωπο, αλλά δεν μπορούσε. Αρχικά η συμπεριφορά του, θυμάται, ήταν καλή. Αλλά στη συνέχεια άλλαξε. Έγινε κακοποιητικός και συναισθηματικά.

Η αρχή του τέλους ξεκίνησε τυχαία. Στην αρχή της γνωριμίας τους, ο ηθοποιός του είχε πει αν τύχαινε να δει τη μητέρα του στην πολυκατοικία, να μην της πει ότι πάει στο διαμέρισμά του αλλά ότι πήγαινε αλλού και να πει ένα συγκεκριμένο όνομα.

«Μετά τα 3 χρόνια, συνάντησα τη μητέρα του, εγώ δεν το ήξερα ότι ήταν εκείνη. Της έδειξα αόριστα και της είπα στο δεύτερο όροφο και της είπα ένα όνομα. Μου είπε “δεν μένει πια εδώ, μετακόμισε, φύγε από την πολυκατοικία”. Πέντε λεπτά μετά με πήρε στο κινητό και αρχίζει και μου φωνάζει πως του δημιούργησα πρόβλημα με τη μητέρα του. Φώναζε, ούρλιαζε».

Εκείνο το περιστατικό αλλά και τα περιστατικά με τα παιδιά τον έκαναν να καταλάβει ότι «δεν έχω τίποτα μαζί του. Μου πήρε πολλά χρόνια να το καταλάβω. Ήταν περίεργο πως λειτουργούσε στο μυαλό μου. Με είχε μπερδέψει».

«Η τελευταία φορά που τον είδα ήμουν 19. Ήμουν οργισμένος μαζί του. Έκανα ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα. Του είπα είσαι παιδεραστής, βγάζεις τη διαστροφή σου. Αυτός άρχισε να κλαίει. Και του είπα ότι δεν τον λυπάμαι, γιατί “αύριο το ίδιο πράγμα θα κάνεις”».

Γιατί μίλησε τώρα

Ο Βασίλης εξήγησε ότι δεν τον νοιάζει η δημοσιότητα, έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια μένει στο εξωτερικό. Οι γονείς του δεν γνώριζαν για την κακοποίησή του. Αποφάσισε να το καταγγείλει για να μιλήσουν κι άλλα θύματα.

Η δικηγόρος του Βασίλη, Μαρία Κουρτέση, διευκρίνισε ότι έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά. Τα αδικήματα αυτά που έγιναν το 1995 έως και  1998 έχουν, δυστυχώς, παραγραφεί. Ωστόσο μέσα στην μηνυτήρια αναφορά αναφέρονται ονόματα και αδικήματα σε πρόσωπα άλλα ανήλικα παιδιά. Έτσι ώστε να μπορέσουν να βρεθούν αδικήματα που να μην έχουν παραγραφεί, είπε μεταξύ άλλων η δικηγόρος του Βασίλη στην εκπομπή. Τόνισε μάλιστα ότι υπάρχουν μαρτυρίες ανήλικων παιδιών το 2014 αλλά και το 2017.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση