Μικ Τζάγκερ: Ο θρύλος των Rolling Stones αφηγητής σε ταινία μικρού μήκους (vid)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 12:45 Μικ Τζάγκερ: Ο θρύλος των Rolling Stones αφηγητής σε ταινία μικρού μήκους (vid) (φωτο ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ο Μικ Τζάγκερ είναι ο αφηγητής μιας νέας ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Your Room Will Be Ready», η οποία κυκλοφόρησε για την επέτειο των 150 χρόνων από τα εγκαίνια του Royal Albert Hall. Στο κλιπ ο αρχηγός των Rolling Stones διαβάζει ένα απόσπασμα από το ποίημα του Ουίσταν Ώντεν «For Friends Only». 

Το εν λόγω κλιπ, αν και διαρκεί μόνο 90 δευτερόλεπτα, είναι ιδιαίτερα συγκινητικό καθώς παρουσιάζει τον θρυλικό χώρο συναυλιών του Λονδίνου άδειο και γεμάτο με θεατές και αποτελεί μια συναισθηματική ματιά για τους λάτρεις της μουσικής εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα, οι Rolling Stones έχουν ξεχωριστές αναμνήσεις από το Royal Albert Hall, όπου έχουν δώσει συναυλία τέσσερις φορές.

«Έχω μερικές υπέροχες αναμνήσεις από τις εμφανίσεις με τους Stones τη δεκαετία του 1960, όταν μια ή δύο φορές τα πράγματα αγρίεψαν, με ενθουσιώδεις θαυμαστές να έρχονται μαζί μας στη σκηνή και σχεδόν να προκαλούν απότομη λήξη της συναυλίας – αλλά συνεχίσαμε απτόητοι και είχαμε πολύ ωραίες στιγμές» τόνισε ο Μικ Τζάγκερ.

«Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να ευχηθώ στο Royal Albert Hall πολύ ευτυχισμένα 150 χρόνια και ανυπομονώ για το μέλλον, να δω και να ακούσω πολλούς φανταστικούς καλλιτέχνες και μουσικούς να παίζουν στη σκηνή σε αυτόν τον εμβληματικό χώρο» πρόσθεσε ο τραγουδιστής.

Ακούστε τον Μικ Τζάγκερ:

Στη μικρού μήκους ταινία του Τομ Χάρπερ περιλαμβάνονται επίσης περισσότερα από 40 στιγμιότυπα από το αρχείο συναυλιών που χρονολογείται από το 1933, κάποια από τα οποία δεν έχουν προβληθεί ξανά, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών των Σίρλεϊ Μπάσεϊ, Νταϊάνα Ρος, Νόελ Γκάλαχερ, και των εκλιπόντων Φρέντι Μέρκιουρι, Τζορτζ Μάικλ και Λουτσιάνο Παβαρότι.

«Μου λείπει απεγνωσμένα η ζωντανή παράσταση – υπάρχουν ηλεκτρισμός και κάτι θεμελιωδώς ανθρώπινο στην κοινή εμπειρία του να είσαι σε μία αίθουσα και να περιβάλλεσαι από άλλους ανθρώπους, να είσαι μέρος ενός κοινού. Το Royal Albert Hall είναι ένα υπέροχο κτίριο ακόμα και όταν είναι άδειο, αλλά αυτό που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό είναι η σύνδεση που δημιουργεί μέσα από αυτές τις κοινές εμπειρίες. Αυτό είναι το θέμα της ταινίας, όχι μόνο ένας ύμνος στις παραστάσεις από το λαμπρό παρελθόν του χώρου, αλλά και η αίσθηση της προσδοκίας ορισμένων πραγμάτων, για τα οποία ανυπομονούμε όταν θα μπορούμε να είμαστε ξανά μαζί» ανέφερε ο Τομ Χάρπερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση