Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέντευξη Χάρι-Μέγκαν: Άνω κάτω το Παλάτι - Ετοιμάζουν την απάντηση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 12:42 Συνέντευξη Χάρι-Μέγκαν: Άνω κάτω το Παλάτι - Ετοιμάζουν την απάντηση

Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί θεωρούν «ανάρμοστη» τη συνέντευξη των Mέγκαν και Χάρι στην Όπρα - Πάνω από 17 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την δίωρη συνέντευξη  στο CBS.

To χρόνο της παίρνει η Βασίλισσα Ελισάβετ για την ανακοίνωση που θα εκδώσει ως απάντηση των Βρετανικών Ανακτόρων στην τηλεοπτική βόμβα του ζεύγους Σάσεξ που αποκάλυψε στην  «πάπισσα» της αμερικανικής τηλεόρασης, Όπρα Γουίνφρεϊ, το ρατσιστικό πέπλο που σκεπάζει το Στέμμα. 
 
 Το Παλάτι «μαγειρεύει» την ανακοίνωση έτσι ώστε να μην υποπέσει σε κάποιο ατόπημα που θα φέρει σε δύσκολη θέση τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπως αναφέρει η βρετανική εφημεριδα Daily Mail. Την ώρα που η βασιλική οικογένεια κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, η διεύθυνση του δικτύου CBS τρίβει τα χέρια της με την Όπρα να δικαιώνεται.  Η τηλεθέαση κτύπησε κόκκινο καθώς 17,1 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την συνέντευξη των Μέγκαν και Χάρι.

Όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η Αφροαμερικανή τηλεπαρουσιάστρια έδωσε ρέστα καθώς την ώρα της μετάδοσης της συνέντευξης των Σάσεξ στο CBS, προσήλκυσε το ενδιαφέρον 17,1 εκατομμύρια τηλεθεατών, δηλαδή 10 εκατομμύρια περισσότερους τηλεθεατές από αυτούς που καταγράφουν οι εταιρείες μετρήσεων στη διάρκεια της εκπομπής της.  

Την πρώτη ώρα της συνέντευξης παρακολούθησαν 16,9 εκατομμύρια τηλεθεατές ενώ την δεύτερη ώρα, το ενδιαφέρον τράβηξε περισσότερους: 17,3 εκατομμύρια τηλεθεατές.  Το Παλάτι πάντως προσπαθεί να χωνέψει τα όσα αποκάλυψε η Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα Χάρι να την επιβεβαιώνει: ότι ο γιος της, ο μικρός Άρτσι, δεν πήρε βασιλικό τίτλο γιατί τα Ανάκτορα ανησυχούσαν για το χρώμα του μωρού κι ότι η Μέγκαν είχε αυτοκτονικές τάσεις. 

Το ζευγάρι δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιο ήταν το πρόσωπο εκείνο που είχε εκφράσει τις ανησυχίες για το χρώμα του παιδιού, αναγνωρίζοντας ότι θα ήταν καταστροφικό για εκείνον, περιέγραψε όμως μια συντονισμένη προσπάθεια να μην πάρει βασιλικό τίτλο ο Αρτσι. Πάντως, υπάρχουν δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο που «αθωώνουν» τη Βασίλισσα Ελισάβετ και τον σύζυγό της, πρίγκιπας Φίλιππο. 

Από χθες, η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχουν απανωτές συσκέψεις για την αντιμετώπιση της κρίσης σε μια προσπάθει να αντιδράσουν και να αποκρούσουν τις καυστικές κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εναντίον τους. «Βρίσκονται σε σοκ, συνεθλίβησαν για το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι πάτησε το κουμπί για να ανατινάξει την οικογένειά του. Οι άνθρωποι αποκαλύπτονται», δήλωνε μια πηγή του παλατιού στη Daily Mail για την κατάσταση που επικρατούσε χθες στο Μπέκιγχαμ. 

Σύμφωνα επίσης με την «Daily Mail» το παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε ετοιμάσει μια δήλωση επισημαίνοντας την αγάπη της βασιλικής οκογένειας για το ζευγάρι, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η ένταση μεταξύ τους που συνεχώς φαίνεται να αυξάνει. Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ σταμάτησε την έκδοσή της, θέλοντας να τη μελετήσει ξανά προσεκτικά και να μην γίνει κάποια βεβιασμένη κίνηση. Σύμφωνα με την Mail αξιωματούχοι του παλατιού έμειναν ξάγρυπνοι τα ξημερώματα της Δευτέρας για να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ καθώς μια αίσθηση τρόμου και θλίψης τους κατέκλυζε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βρετανικό μέσο.

Η απόφαση που είχε ληφθεί ήταν ότι η όποια απάντηση στην Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι θα πρέπει να ήταν με τη σύμφωνη γνώμη της βασίλισσας, του Καρόλου και του Γουίλιαμ. Ένα 24ωρο μετά την προβολή της συνέντευξης των Σάσεξ στο CBS και την Όπρα Γουίνφρει, oι Βρετανοί είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μέσω του δικτύου ITV. 

Κάνοντας χιούμορ για το περιεχόμενο της συνέντευξης, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» υποστηρίζει ότι ίσως θα έπρεπε να επιστρέψει στο πλατό του ITV o βρετανός δημοσιογράφος Τζέρεμι Κάιλ (παρουσίασε την εκπομπή «The Jeremy Kyle Show» από το 2005 έως το 2019 ) και να ζητήσει από τους Σάσεξ και την βασιλική οικογένεια να περάσουν από ανιχνευτή ψεύδους προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.  Παρακολουθώντας τη συνέντευξη των Μέγκαν και Χάρι, σχεδόν οι μισοί Βρετανοί πιστεύουν ότι τα όσα είπα στην Όπρα Γουίνφρει ήταν «ανάρμοστα».

Η έρευνα της YouGov σε δείγμα 2.111 ενηλίκων, έδειξε ότι το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί τη συνέντευξη «ανάρμοστη» ενώ το 21% την ενέκρινε.  Επιπλέον, το 33% των Βρετανών υποστηρίζει ότι δεν αισθάνεται συμπάθεια για τους Σάσεξ σε αντιθεση με το 12% που τους θεωρεί συμπαθέστατους. 

Πάντως, με την Εκκλησία της Αγγλίας, όπως ισχυρίζεται στο ρεπορτάζ της η «Daily Mail», η Μέγκαν δεν παντρεύτηκε κρυφά τον αγαπημένο της Χάρι καθώς κάθε γάμος απαιτεί τουλάχιστον δύο μάρτυρες ώστε να είναι νόμιμος. Η δούκισσα του Σάσεξ όπως και ο Χάρι δήλωσαν στην Όπρα πως έβαλαν βέρα στο δεξί παρουσία μόνο του Αρχιεπισκόπου που τους ευλόγησε. Το ζευγάρι είπε επίσης πως έχουν μια τέτοια φωτογραφία καδραρισμένη στην κρεβατοκάμαρά τους, στην έπαυλή τους στην Καλιφόρνια. Ένα μέγαρο αξίας 14,5 εκατ. δολαρίων.

Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη στην Οπρα, η Μέγκαν δημοσίευσε μία  ασπρόμαυρη φωτογραφία που φαίνεται να κρατά τον σχεδόν δύο ετών γιο της Άρτσι, στην αγκαλιά της, με την κοιλιά της να έχει φουσκώσει αρκετά. Ο μικρός Άρτσι φαίνεται χωμένος μέσα στην αγκαλιά της μητέρας του με τον πρίγκιπα Χάρι να στέκεται πίσω από την γυναίκα του αγκαλιάζοντας τρυφερά την Μέγκαν. Η δούκισσα του Σάσεξ φορά ένα έξωμο φόρεμα του αμερικανικού οίκου «La Ligne», αξίας 332 ευρώ ενώ ο πρίγκιπας Χάρι ένα παντελόνι τζιν και λινό πουκάμισο.

Πηγή: protothema.gr