Ο Άρτσι δεν μπορεί να γίνει πρίγκιπας (ακόμα): Ο κανονισμός του παλατιού και το λάθος της Μέγκαν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 12:22 Ο Άρτσι δεν μπορεί να γίνει πρίγκιπας (ακόμα): Ο κανονισμός του παλατιού και το λάθος της Μέγκαν

Τι ισχύει στο παλάτι για τους τίτλους σε εγγόνια και δισέγγονα της βασίλισσας. Πότε θα μπορέσει να γίνει πρίγκιπας ο Άρτσι, αν δεν αλλάξουν κανονισμό.

Στη συνέντευξή της με την Όπρα Γουΐνφρεϊ, η Μέγκαν Μαρκλ ισχυρίστηκε ότι όταν ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, τον Άρτσι, υπήρχαν συζητήσεις στο παλάτι σχετικά με το βασιλικό status του παιδιού της, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου που θα έπρεπε να λάβει.

"Έλεγαν ότι δεν ήθελαν να είναι πρίγκιπας ή πριγκίπισσα, χωρίς να ξέρουν ποιο θα ήταν το φύλο του, κάτι που θα ήταν διαφορετικό από το πρωτόκολλο", είπε.

Μάλιστα, η Μέγκαν Μαρκλ υπονόησε ότι το παλάτι ήθελε να αλλάξει τον κανονισμό για να μην γίνει ποτέ πρίγκιπας ο Άρτσι.

Τι λέει το βασιλικό πρωτόκολλο;

Οι κανόνες σχετικά με το ποιος θα γίνει πρίγκιπας και θα έχει τον τίτλο Αυτού Μεγαλειότης (HRH) ορίζονται από ένα έγγραφο που εκδόθηκε από τον βασιλιά Γεώργιο τον Ε΄ τον Νοέμβριο του 1917.

Στην επιστολή του 1917, ο Γεώργιος ο Β ξεκαθάρισε ότι τα εγγόνια του μονάρχη δεν θα είναι πρίγκιπες ή πριγκίπισσες, εκτός από τον μεγαλύτερο γιο του μεγαλύτερου γιου του εκάστοτε πρίγκιπα της Ουαλίας.

Στην τρέχουσα κατάστασή μας, αυτό σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Τζορτζ έγινε αυτόματα πρίγκιπας, αλλά όχι ο Άρτσι, παρόλο που είναι και οι δύο εγγόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με αυτό το πρωτόκολλο, τα αδέλφια του πρίγκιπα Τζορτζ - η Σάρλοτ και ο Λούις - δεν θα έπρεπε να έχουν λάβει πριγκιπικούς τίτλους.

Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2012, η ​​Βασίλισσα εξέδωσε ένα νέο έγγραφο που ανέφερε ότι όλα τα παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ θα έχουν το δικαίωμα να είναι πρίγκιπες ή πριγκίπισσες και να αποκτήσουν τον τίτλο του HRH.

Τι γίνεται με τον τίτλο του Άρτσι;

Σύμφωνα με την επιστολή του 1917, ο Άρτσι δικαιούται να γίνει πρίγκιπας κάποια στιγμή - αλλά όχι ακόμα.

Τα παιδιά του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ θα έπρεπε να περιμένουν έως ότου ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς, οπότε θα γίνουν τα εγγόνια του μονάρχη και ως εκ τούτου θα δικαιούνται να είναι πρίγκιπες ή πριγκίπισσες.

Το βασιλικό οικογενειακό δέντρο και η σειρά διαδοχής

Αυτός είναι ο λόγος που οι κόρες του πρίγκιπα Ανδρέα - η Βεατρίκη και Ευγενία - ήταν πριγκίπισσες από τη γέννηση, αλλά ο γιος της Ευγενίας, ο Αύγουστος, δεν είναι πρίγκιπας.

Η Δούκισσα του Σάσεξ γνώριζε σαφώς το πρωτόκολλο.

Η ίδια αναφέρθηκε στη συνέντευξη στην Όπρα σε μια "σύμβαση του George V ή George VI" που προέβλεπε ότι ο γιος της Άρτσι θα γίνει πρίγκιπας "όταν ο πατέρας του Χάρι γίνει βασιλιάς".

Αλλά συνέχισε να λέει ότι της είχαν πει όταν ήταν έγκυος ότι "ήθελαν να αλλάξουν τον κανονισμό για τον Άρτσι", ώστε να μην γίνει ποτέ πρίγκιπας.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν έχει σχολιάσει τους ισχυρισμούς της.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση