Κόντρα Χάρι - Γουίλιαμ για τη Νταϊάνα: Οι εχθρικές σχέσεις εις... το όνομα της μητρός

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 10:25 Κόντρα Χάρι - Γουίλιαμ για τη Νταϊάνα: Οι εχθρικές σχέσεις εις... το όνομα της μητρός

Ο πόλεμος ανάμεσα σε Χάρι και Γουίλιαμ παίρνει μεγάλες διαστάσεις, με την αγαπημένη στον βρετανικό λαό πριγκίπισσα Νταϊάνα στο επίκεντρο.

Τα τελευταία χρόνια, πολλές φήμες είχαν κυκλοφορήσει σχετικά με τις κακές σχέσεις ανάμεσα στα δύο αδέλφια, τον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι όλα αυτά τα δημοσιεύματα ήταν πέρα για πέρα αληθινά. Κάτι που αποδείχτηκε μέσα από τη συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν στην Όπρα, όπου ο Χάρι παραδέχτηκε ότι όντως δεν μιλάνε με τον αδελφό του, επιβεβαιώνοντας τις κακές σχέσεις ανάμεσά τους.

Αυτό το επιβεβαίωσε και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση όπου ακύρωσε όσα είπε ο αδελφός του περί ρατσιστικής οικογένειας, ενώ ομολόγησε ότι δεν έχει μιλήσει μαζί του.

"Κόντρα" για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Την περασμένη Κυριακή, ήταν η γιορτή της μητέρας στην Αγγλία και τα βασιλικά αδέλφια έσπευσαν να τιμήσουν τη μητέρα τους.

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έβαλε τα παιδιά του να δημιουργήσουν ζωγραφιές τις οποίες αφιέρωσαν στη γιαγιά τους, πριγκίπισσα Νταϊάνα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα πριγκιπόπουλα αναφέρθηκαν στην γιαγιά τους, την αγαπημένη πριγκίπισσα του λαού.

Αυτή η κίνηση ενθουσίασε τους φαν της βασιλικής οικογένειας, οι οποίοι έχουν περάσει δύσκολα τις τελευταίες ημέρες μετά τους ισχυρισμούς του Χάρι και της Μέγκαν για όσα βίωσαν στο παλάτι.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Χάρι έκανε και εκείνος μια κίνηση για να "μαλακώσει" το κλίμα σε βάρος του. Έστειλε λουλούδια στον τάφο της μητέρας του και φρόντισε να μαθευτεί.

Κάπως έτσι, τα δύο αδέλφια που πλέον τους χωρίζουν πολλά, εκμεταλλεύτηκαν την υπεραγαπημένη στο κοινό μητέρα τους, για να κερδίσουν και εκείνοι ένα μέρος αυτής της αγάπης.

Ο Γουίλιαμ από την πλευρά του παλατιού και ο Χάρι από τη δική του πλευρά.

Και βέβαια, θεωρείται βέβαιο ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα δώσει το όνομα της μητέρας του στην κόρη του που θα γεννηθεί σε λίγους μήνες.

Κάτι που δεν έκανε ο Γουίλιαμ όταν είχε την ευκαιρία με την πριγκίπισσα Σάρλοτ, η οποία αν και έχει τρία ονόματα, Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα, την φωνάζουν με το πρώτο της όνομα.

Βασιλικά αδέλφια σε πόλεμο: Η στιγμή που η Νταϊάνα κατάλαβε ότι κατέστρεψε τα παιδιά της

Αν νομίζατε όμως ότι η κόντρα ανάμεσα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι ξεκίνησε με αφορμή την εισβολή της Μέγκαν Μαρκλ στη βασιλική οικογένεια, και κορυφώθηκε όταν εκείνος αποσχίστηκε από την οικογένειά του και ακολούθησε την αγαπημένη του στην Αμερική κάνετε λάθος.

Η μάχη των δύο αδερφών είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα από την εφηβική τους ηλικία.

Η ζωή τους άρχισε να διαταράσσεται ενώ παρακολουθούσαν την κακή σχέση των γονιών τους και τα δημοσιεύματα που γράφονταν για αυτό το θέμα. Οι εξωσυζυγικές σχέσεις του Καρόλου και της Νταϊάνα έκαναν πρωτοσέλιδα και τα παιδιά δεν ένιωθαν άνετα.

Από το 1992 και μετά τα δύο αδέλφια βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να μαθαίνουν για τις συγκρούσεις των γονέων τους με αναλυτικές λεπτομέρειες στις τηλεοπτικές οθόνες και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

"Τι έχω κάνει στα παιδιά μου;"

Είναι προφανές, ότι και οι δυο γονείς δεν αναλογίστηκαν πόσο πλήγωναν τα παιδιά τους όταν εξέθεταν με αυτό τον τρόπο την κακή τους σχέση, το μόνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου.

Μάλιστα, η Νταϊάνα έφτασε σε σημείο να αποκαλύψει στον γιο της Γουίλιαμ ότι είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει όταν ήταν τριών μηνών έγκυος: "Προσπάθησα να μας σκοτώσω και τους δύο όταν σε κουβαλούσα ρίχνοντας τον εαυτό μου στις σκάλες" του είχε πει.

Λίγο καιρό αργότερα η Νταϊάνα δήλωνε δημοσίως ότι η ζωή της με τον Πρίγκιπα Κάρολο ήταν "πραγματικό βασανιστήριο"ενώ το 1994 τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, όταν τόσο ο Κάρολος όσο και η Νταϊάνα εξομολογήθηκαν δημοσίως ότι είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Πρώτος το έκανε ο πρίγκιπας Κάρολος οποίος παραδέχτηκε ότι είχε σχέση με την Καμίλα κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε ζωντανή μετάδοση.

Ακολούθησε η αποκάλυψη της σχέσης της Νταϊάνα με τον Τζέιμς Χιούιτ. Αυτό ήταν μεγάλη απογοήτευση για τα παιδιά, καθώς είχαν περάσει πολλές ώρες με τον "θείο Τζέιμς" όπως τον φώναζαν και δεν περίμεναν ότι είχε τέτοιου είδους σχέση με τη μητέρα τους.

Ο Γουίλιαμ είχε παρακολουθήσει τη συνέντευξη της μητέρας του και είχε νιώσει τρομερά προδομένος. Μάλιστα, ο υπηρέτης που βρισκόταν εκεί, βρήκε τον Γουίλιαμ πεσμένο στον καναπέ με μάτια κόκκινα από το κλάμα. Και όταν η μητέρα του τηλεφώνησε λίγο αργότερα, ο Γουίλιαμ αρνήθηκε να της μιλήσει. Ήταν τόσο θυμωμένος μαζί της.

Τότε ο Γουίλιαμ έκανε ένα μεγάλο ξέσπασμα. Ήταν έξαλλος με τη μητέρα του που είχε μιλήσει τόσο άσχημα για τον πατέρα του, και για όσα είχε πει για τον Χιούιτ. Άρχισε να φωνάζει και να κλαίει και, όταν προσπάθησε να τον αγκαλιάσει την απομάκρυνε. Την επόμενη μέρα, ο Γουίλιαμ ζήτησε συγγνώμη από τη μητέρα του για τη συμπεριφορά του, αλλά η Νταϊάνα ένιωσε ότι είχε γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά.

"Τι έχω κάνει; Τι έκανα στα παιδιά μου;" αναρωτήθηκε τότε η Νταϊάνα συνειδητοποιώντας τον πόνο και τη μακροχρόνια συναισθηματική βλάβη που είχε προκαλέσει στα παιδιά της.

Η κακή σχέση ανάμεσα στα δύο αδέλφια

Από εκεί και πέρα, ο Γουίλιαμ και ο Χάρι δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις, ενώ το βιβλίο "Γουίλιαμ και Χάρι: Η μάχη των δύο αδερφών" το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου και γράφτηκε από τον Ρόμπερτ Λέισι, βασιλικό ρεπόρτερ-ιστορικό και σύμβουλο της γνωστής σειράς του Netflix "Το Στέμμα" το επιβεβαίωσε.

Στο βιβλίο του, μιλά για τη δύσκολη ενηλικίωση των παιδιών μετά τον χαμό της μητέρας τους Νταϊάνα, και τις καταχρήσεις του Χάρι με αλκοόλ και κάνναβη.

Το βιβλίο υποστηρίζει ότι η βασιλική οικογένεια "εγκατέλειψε" τον μικρότερο αδερφό στα δύσκολα εφηβικά του χρόνια.

Και κάπου εκεί δημιουργήθηκε το μεγάλο ρήγμα στη σχέση των δυο.

Ο Χάρι ένιωθε ότι δεν έχει στήριγμα από τον μεγάλο του αδερφό, ενώ ο Γουίλιαμ πίστευε ότι ο Χάρυ ξεφεύγει από τον ρόλο του στην βασιλική οικογένεια.

Και υποστηρίζει ότι αυτή η διαφωνία ανάμεσα στα δύο αδέρφια πρέπει να θεραπευτεί για να μην προκληθεί μεγάλη ζημιά στη μοναρχία. Αναφέρει συγκεκριμένα:

"Η ιδέα της σύγχρονης βασιλικής οικογένειας βασίστηκε στην ιδέα αυτών των δύο αδερφών. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει κανείς είναι ότι ολόκληρη η στρατηγική της μοναρχίας βασίστηκε στο να μένει ενωμένη. Η Μέγκαν Μαρκλ τα άλλαξε όλα αυτά".

Για την Αμερικανίδα πρώην ηθοποιό και νυν δούκισσα του Σάσεξ αναφέρει:

"Είναι δύσκολη. Έχει ένα απίστευτο κι επικίνδυνο βαθμό αυτοπεποίθησης. Αλλά το παλάτι το εξέλαβε αυτό πολύ λάθος, όπως κάνει πάντα με τα δεύτερα παιδιά. Αντιμετωπίζουν πάντα το δεύτερο παιδί άσχημα, για να μην πω σκληρά. Το ίδιο συνέβη με την πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Όπως και με τον πρίγκιπα Άντριου. Είναι ο κληρονόμος και ο εφεδρικός. Δεν ξέρουν απλά τι να κάνουν με τους δεύτερους. Και σίγουρα δεν ήξεραν τι να κάνουν με τη γυναίκα του δεύτερου".

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση