Η Μισέλ Ομπάμα παίρνει θέση υπέρ της Μέγκαν: Θλιβερό το σχόλιο του παλατιού για το σκούρο χρώμα του Άρτσι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 13:18 Η Μισέλ Ομπάμα παίρνει θέση υπέρ της Μέγκαν: Θλιβερό το σχόλιο του παλατιού για το σκούρο χρώμα του Άρτσι

Η αιχμηρή δήλωση της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, για όσα κατήγγειλε περί ρατσισμού στο παλάτι η Μέγκαν Μαρκλ.

Η Μισέλ Ομπάμα πήρε θέση για όσα ισχυρίστηκε η Μέγκαν Μαρκλ στη συνέντευξή της στην Όπρα, χαρακτηρίζοντας θλιβερό το σχόλιο που έκανε μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας σχετικά με την πιθανότητα ο γιος της να έχει σκούρο δέρμα.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εξέφρασε ακόμα την ελπίδα η εμπειρία της Μέγκαν και ο τρόπος που θα διαχειριστεί τόσο η ίδια όσο και το παλάτι αυτή την κατάσταση, να γίνει μάθημα για τον κόσμο.

Αν και δεν αποκάλυψαν ποιος ήταν, θυμίζουμε ότι η Μέγκαν και ο σύζυγός της πρίγκιπας Χάρι κατηγόρησαν ένα σημαντικό μέλος της βασιλικής οικογένειας ότι εξέφρασε ανησυχίες για την πιθανότητα ο γιος τους να μην είναι λευκός, ενώ κατήγγειλαν ότι αγνόησαν τις εκκλήσεις της Μέγκαν για βοήθεια όταν είχε αυτοκτονικές τάσεις ενώ ήταν έγκυος στον Άρτσι.

Η συνέντευξη του ζεύγους στην τηλεοπτική εκπομπή της Όπρα Γουίνφρι, η οποία φέρεται να έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη κρίση για την βασιλική οικογένεια μετά τον θάνατο της μητέρας του Χάρι, της Νταϊάνα, το 1997, συνεχίζει να απασχολεί τα ΜΜΕ.

Αυτή τη φορά ερωτήθηκε η Μισέλ Ομπάμα σχετικά με το σχόλιο για το χρώμα δέρματος του Αρτσι και εκείνη απάντησε:

"Αισθάνομαι ότι ήταν θλιβερό αυτό που άκουσε, ότι ένιωθε ότι ήταν η δική της οικογένεια, ενώ η ίδια της η οικογένεια είχε άλλη άποψη για εκείνη".

Όπως είπα και προηγουμένως, o ρατσισμός δεν είναι κάτι νέο για τους έγχρωμους ανθρώπους και επομένως δεν ένιωσα έκπληξη ακούγοντας τα συναισθήματά της. Αυτό που ελπίζω και εύχομαι είναι να παραμείνουν μια οικογένεια.

Προσεύχομαι να καταφέρουν να συγχωρέσουν και να θεραπεύσουν τα τραύματά τους, για να μπορεί αυτή η ιστορία να γίνει δίδαγμα για όλους μας", πρόσθεσε η Ομπάμα.

Την περασμένη Τρίτη η βασίλισσα Ελισάβετ είπε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας λυπήθηκαν για την δύσκολη εμπειρία που είχε ο εγγονός της και η σύζυγός του και δεσμεύτηκε να διερευνήσει το ζήτημα του ρατσιστικού σχολίου σχετικά με τον γιο τους.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Χάρι, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, αρνήθηκε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι ρατσιστές.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση