Βασιλική οικογένεια: Ο "ριγμένος" πρίγκιπας Χάρι και οι σκληροί κανόνες της οικογένειας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 11:23 Βασιλική οικογένεια: Ο "ριγμένος" πρίγκιπας Χάρι και οι σκληροί κανόνες της οικογένειας

Γιατί ο πρίγκιπας Χάρι αντιμετωπίστηκε σκληρά από το βασιλικό σύστημα ως "αναπληρωματικός", και ένιωθε πάντα "ριγμένος".

Ο πρίγκιπας Χάρι ήταν πάντα ριγμένος μέσα στη βασιλική οικογένεια, όπως προκύπτει από το βιβλίο "Battle of Brothers" που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο καιρό, ρίχνοντας φως στον τρόπο που μεγάλωσαν τα δύο αδέλφια μέσα στη βασιλική οικογένεια, από δύο γονείς που ήθελε ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου.

Τα δύο παιδιά βρέθηκαν στη μέση του κυκλώνα σε τρυφερή ηλικία και αυτό είχε μεγάλη επίπτωση στη σχέση τους.

Ακόμα, στο ίδιο βιβλίο ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι τα αδέρφια είχαν διαφορετική μεταχείριση σε όλη τους τη ζωή και ότι ο Γουίλιαμ που αντιμετωπίστηκε πιο ευνοϊκά ως πρώτος στη σειρά διαδοχής.


Ο πρίγκιπας Χάρι ακολούθησε την παράδοση των "δεύτερων αδελφών" όπως η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα και ο Πρίγκιπας Άντριου που "αντιμετωπίστηκαν σκληρά από το βασιλικό σύστημα που ευνοεί την κύρια γραμμή αίματος".

Με άλλα λόγια, τα δεύτερα αδέλφια βρέθηκαν κοντά στο κέντρο της προσοχής όσο ήταν νέοι ενώ στη συνέχεια εκδιώχθηκαν σταδιακά από το προσκήνιο.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Χάρι, ήταν τρίτος στη γραμμή του θρόνου όταν γεννήθηκε, αλλά από τη στιγμή που ο Γουίλιαμ απέκτησε παιδιά, έπεσε κάτω από την πρώτη γραμμή και ως εκ τούτου έγινε λιγότερο "χρήσιμος" για την οικογένεια.

Παρομοίως, η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα η οποία ενώ ήταν αμέσως μετά την αδερφή της στη διαδοχή του θρόνου, τη στιγμή του θανάτου της, βρισκόταν κάτω από τα τέσσερα παιδιά και τα έξι εγγόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι "αναπληρωματικοί" όπως τους ονόμαζαν στην οικογένεια, αγωνίστηκαν ακόμα και με τον ρόλο τους, ο οποίος δεν είναι σαφώς καθορισμένος, σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα αδέλφια τους που προορίζονται να γίνουν μονάρχες.

Γεγονός που βάρυνε τα συγκεκριμένα άτομα με μεγαλύτερες ευθύνες για πράγματα που δεν ήταν εξ ολοκλήρου δικό τους λάθος.

"Θα έλεγα ότι ο Γουίλιαμ φέρεται πιο ευγενικά από τον Χάρι, αλλά ο Χάρι ήταν πάντα η τύχη του... αναπληρωματικού" τονίζει ο συγγραφέας.

"Ο Χάρι ακολουθεί, δυστυχώς, τη μοίρα της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας και του Πρίγκιπα Ανδρέα ως νούμερο δύο στο σύστημα, οι οποίοι αντιμετωπίζονται σκληρά από τη λογική του βασιλικού συστήματος που πραγματικά ευνοεί την κύρια γραμμή αίματος.

"Όταν γεννιούνται και είναι μικρά και παιδιά, οι αναπληρωματικοί είναι πάντα τόσο κοντά στο επίκεντρο, αλλά είναι το πεπρωμένο τους να ωθούνται πάντα προς τα έξω.

"Από τεχνικής άποψης, τα δεύτερα αδέλφια πέφτουν κάτω από τη γραμμή της διαδοχής, με τον Χάρι από τη δεύτερη θέση ακριβώς δίπλα στον Γουίλιαμ, να βρίσκεται πλέον κάτω από την έκτη θέση..." προσθέτει ο συγγραφέας.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση