Γιάννης Γκαλγκανόπουλος: Ο Λαρισαίος που κατακτά τον χώρο του μόντελινγκ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 19:20 Γιάννης Γκαλγκανόπουλος: Ο Λαρισαίος που κατακτά τον χώρο του μόντελινγκ

Ο Γιάννης Γκαλγκανόπουλος είναι ένας Λαρισαίος που εργάζεται στον χώρο του μόντελινγκ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον ενάμιση χρόνο που εργάζεται ως μοντέλο έχει καταφέρει να κάνει σημαντικές δουλειές, όπως στο MADWalk σε πασαρέλα των MIRO, σε ξένα περιοδικά και φωτογραφήσεις για ρούχα. Ακόμη εκπροσωπείται από τρία πρακτορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τον 25χρονο Γιάννη Γκαλγκανόπουλο η καριέρα του ως μοντέλο ξεκίνησε εντελώς τυχαία όταν ένας ξένος φωτογράφος τον ανακάλυψε στην Αθήνα όπου δούλευε. Έτσι τροχιοδρόμησε την καριέρα του έχοντας στο πλευρό του το πρακτορείο του στην Ελλάδα, το vnmodels και την booker Βάσω Μπανιά, το ιταλικό πρακτορείο dmanagementgroup και το σουηδικό nordicmodelsagency. Τα σχέδιά του όμως προχωράνε καθώς ετοιμάζεται για το Λονδίνο και το πρακτορείο stormodels.

Στην σύντομη πορεία του ως μοντέλο έχει δουλέψει σε Μιλάνο, Παρίσι, Βαρκελώνη και Ελλάδα. Έχει κάνει φωτογραφήσεις για ξένα περιοδικά όπως στο γαλλικό L’ effronte, στο Pink magazine, στο γερμανικό περιοδικό KALTBLUT, αλλά και πολλές δουλειές στην Ελλάδα όπως σε πασαρέλες, e-shop, madwalk και την εβδομάδα μόδας στην Αθήνα.

Τα τατουάζ του αποτελούν ένα κομμάτι του χαρακτήρα του και ως μοντέλο αυτό τον έχει αποκλείσει από πολλές δουλειές, όπως αναφέρει και συμπληρώνει «έχασα πασαρέλα Armani λόγω των τατουάζ» αν και υπάρχουν συγκεκριμένες «αγορές» για μοντέλα με τατουάζ. Ο ίδιος επισημαίνει: «όταν θέλω κάτι, δεν βάζω όρια, μπορεί να είμαι σήμερα Λάρισα και αύριο Μιλάνο». Ο χώρος του modeling είναι σίγουρα ένας από αυτούς που έχουν δεχτεί πλήγμα τα τελευταία χρόνια όμως υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες και δουλειές. «H Ελλάδα παράγει μοντέλα, αλλά δεν υπάρχει η σωστή διαχείριση από τα πρακτορεία»τονίζει ο Γιάννης Γκαλγκανόπουλος.

Είναι ευρέως γνωστό ότι στο χώρο του modeling υπάρχουν περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησεις. Ο Γιάννης Γκαλγκανόπουλος τονίζει ότι «υπάρχει αυτό στον χώρο, όπως και το χυδαίο «πέσιμο», αλλά διαχειρίζομαι την κατάσταση». Δίπλα του έχει και τους γονείς του που τον στηρίζουν σε κάθε του βήμα.

Το μέλλον του ως μοντέλο έχει ήδη προσχεδιαστεί καθώς η συμφωνία του με το αγγλικό πρακτορείο stormodels τον οδηγεί στο Λονδίνο για δουλειά με μεγάλη εταιρία e-shop παγκοσμίως, και αργότερα στην Αμερική. Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος λατρεύει τα ταξίδια και την φωτογραφία. Όμως το όνειρό του είναι να ανοίξει δικό του κομμωτήριο στη Λάρισα. Του αρέσει η κομμωτική και έχει δουλέψει τέσσερα χρόνια στην Αθήνα. Είναι περήφανος για τη δουλειά του ως μοντέλο, ακόμη και για αυτές που έχασε- όπως το show του PhilippPlein τον πρώτο μήνα που δούλευε ως μοντέλο καθώς είχε καταφέρει ήδη να πάει σε μια τόσο μεγάλη οντισιόν –  αλλά και για δουλειές του όπως στο γαλλικό περιοδικό L’ effronte.

Η πανδημία, του έχει αλλάξει κάποια σχέδια καθώς έχασε ένα μεγάλο ταξίδι στην Κίνα, αλλά οι ευκαιρίες δεν σταμάτησαν. «Είμαι ο εαυτός μου και αυτό είναι που με έχει βοηθήσει στην δουλειά μου». Παρόλο που δεν γνωρίζει κάποια ξένη γλώσσα, «κλείνει» συνεχώς νέες δουλειές και με μεγάλα brand. Αυτή τη στιγμή μένει στο Μιλάνο και ταξιδεύει όπου τον πάει η δουλειά.

Της Φανής Δουρδούρα

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET larissanet.gr

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση