Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Weeknd δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια για επισιτιστική βοήθεια στην Αιθιοπία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 21:15 Ο Weeknd δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια για επισιτιστική βοήθεια στην Αιθιοπία

Ο γνωστός τραγουδιστής Weeknd δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια στην Αιθιοπία, σε μια προσπάθεια στήριξης της χώρας που βρίσκεται σε μια συνεχιζόμενη σύγκρουση.

Ο τραγουδιστής Weeknd τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι έχει κάνει μια δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων για επισιτιστική βοήθεια στην Αιθιοπία, καθώς οι συγκρούσεις στην περιοχή Tigray συνεχίζονται.

"Η καρδιά μου ραγίζει για τον λαό μου, τον λαό της Αιθιοπίας καθώς αθώοι πολίτες, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους ανθρώπους, δολοφονούνται χωρίς λόγο και ολόκληρα χωριά εκτοπίζονται από τον φόβο και τις καταστροφές", έγραψε ο Weeknd σε ανάρτησή του στο Instagram.

Θα δωρίσω 1 εκατομμύριο δολάρια για να παράσχω 2 εκατομμύρια γεύματα μέσω του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών και ενθαρρύνω όσους μπορούν να πράξουν το ίδιο» συνέχισε.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Weeknd (@theweeknd)

 

Το πραγματικό όνομα του τραγουδιστή, όπως αναφέρει ο Guardian, είναι Abel Tesfaye και ο ίδιος έχει γεννηθεί στον Καναδά από γονείς μετανάστες. Οι γονείς του, ο Makkonen και η Samra Tesfaye, γεννήθηκαν στην Αιθιοπία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Weeknd προβαίνει σε μια φιλανθρωπική ενέργεια, καθώς έχει κάνει πολλές σημαντικές δωρεές και στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, το 2020 δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια για τους πληγέντες από τον κορονοϊό και 500.000 δολάρια σε οργανώσεις που καταπολεμούν τη φυλετική ανισότητα.

πηγή: news247.gr