Η συγκλονιστική ιστορία του ζευγαριού από τη Ρόδο: Πώς ξεπέρασε το σοβαρό ατύχημα ανήμερα του γάμου του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 20:46 Η συγκλονιστική ιστορία του ζευγαριού από τη Ρόδο: Πώς ξεπέρασε το σοβαρό ατύχημα ανήμερα του γάμου του

Μπορεί μια βουτιά στην πισίνα την ημέρα του γάμου τους να τους άλλαξε τη ζωή, όμως ο Νίκος και η Ανθή όχι μόνο δεν λύγισαν, αλλά είδαν νέους ορίζοντες να ανοίγονται μπροστά τους

Ο Νίκος και η Ανθή παντρεύτηκαν τον Οκτώβριο του 2019. Γνωρίζονταν από το δημοτικό, με την Ανθή να δηλώνει από τότε ερωτευμένη μαζί του. Κάποια τυχαία συνάντησή τους, μετά από καιρό, θα κάνει τον Νίκο να την δει διαφορετικά. Οι δυο νέοι από τη Ρόδο θα γίνουν ζευγάρι και θα μείνουν μαζί για επτά χρόνια, μέχρι να έρθει η πρόταση γάμου.

Ο γάμος τους ήταν όπως τον είχαν φανταστεί - μέχρι περίπου ένα τέταρτο πριν λήξει η δεξίωση. Τότε ο Νίκος αποφασίζει να τρέξει και να κάνει μια βουτιά στην πισίνα. Αυτή η βουτιά θα αποβεί μοιραία, καθώς ο νεαρός θα χτυπήσει τον αυχένα του, αντιμετωπίζοντας έκτοτε σοβαρά κινητικά προβλήματα.

«Η μέρα του γάμου μας ήταν φανταστική», δήλωσε ο Νίκος Κόντου, μιλώντας στον Alpha. «Αυτό που μας στεναχωρεί είναι η επόμενη μέρα του γάμου που δεν ζήσαμε».

«Δεν σκέφτεσαι ότι θα γίνει κάτι κακό»

«Όταν είσαι σε μια χαρούμενη στιγμή, δεν σκέφτεσαι ότι θα γίνει κάτι κακό», προσέθεσε ο Νίκος, πριν προχωρήσει στην περιγραφή του ατυχήματός του:

Κάνω τη βουτιά και μετά είχα τις αισθήσεις μου, αλλά δεν μπορούσα να γυρίσω. Ήμουν μέσα στο νερό, δεν είχα καταλάβει ότι χτύπησα, αλλά ένιωθα ένα μούδιασμα σε όλο μου το σώμα και δεν μπορούσα να γυρίσω. Πέφτει ο κολλητός μου και με βγάζει έξω. Μας έλεγαν κάποιοι φίλοι να μην πάμε στο νοσοκομείο, ότι δεν θα είναι κάτι, αλλά η Ανθή επέμενε.

«Δεν είχα καταλάβει ότι δεν είχα αίσθηση των άκρων. Με μετέφεραν με το ασθενοφόρο και μετά δεν θυμάμαι», περιέγραψε ο Νίκος.

Το νεαρό ζευγάρι κατάλαβε πρώτη φορά πόσο θα άλλαζε η ζωή και η καθημερινότητά τους, όταν ταξίδεψαν στην Ελβετία, για να συνεχίσει εκεί τη νοσηλεία του ο Νίκος. Όπως περιγράφουν, αυτή η περίοδος των 2 - 3 μηνών στο εξωτερικό ήταν και η πιο δύσκολη. Του ανακοινώθηκε άμεσα ότι δεν θα μπορούσε να κουνήσει ξανά τα πόδια του.

«Έτσι ξερά», ανέφερε ο Νίκος, που δεν θα ξεχάσει την επίσκεψη ενός εργοθεραπευτή, ο οποίος του έφερε ένα ειδικό στυλό να υπογράψει, λέγοντάς του πως «από εδώ και στο εξής δεν θα μπορείς να γράφεις όπως παλιά».

Μια διαφορετική «ψυχοθεραπεία» μέσω YouTube

Οι δύο νέοι - παρά την τραγικότητα του ατυχήματος που βίωσαν ο καθένας από την πλευρά του - δεν το έχουν βάλει, όμως, κάτω. Και αυτό που είναι που κάνει, στην πραγματικότητα, την ιστορία τους τόσο δυνατή και ενδιαφέρουσα.

Τρεις μήνες μετά το ατύχημα, και ενώ ο Νίκος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τα όσα συνέβησαν, μπαίνει στη διαδικασία να αρχίσει να ψάχνει πληροφορίες και εμπειρίες άλλων ατόμων με παρόμοια κινητικά προβλήματα. Αυτό που παρατήρησε ήταν ότι οι περισσότεροι μιλούσαν για την εμπειρία τους αρκετά χρόνια μετά το ατύχημά τους, αφήνοντας ένα κενό για τα όσα ακολουθούν αμέσως μετά την απώλεια της κινητικότητας.

Αυτή ήταν και η αφορμή για να ανοίξουν στο YouTube ένα κανάλι, στο οποίο ανεβάζουν έκτοτε βίντεό τους. «Πάντα του έλεγα "άσε με να σε κάνω διάσημο"», ανέφερε γελώντας η Ανθή Πάλλα στον Alpha. «Θεώρησα ότι θα είναι και ένα είδος ψυχοθεραπείας», εξομολογήθηκε ο Νίκος, με την Ανθή να συμπληρώνει πως «η επιτυχία είναι το ότι μας βρήκαν και άλλα ζευγάρια».

H σύντροφος του Νίκου μίλησε, παράλληλα, για την ομάδα WAGS της οποίας είναι πρέσβειρα. Πρόκειται για μία ομάδα συζύγων και συντρόφων ατόμων με αναπηρία στον μυελό των οστών, που ξεκίνησε από τον Καναδά.

Όπως εξήγησε η Ανθή, οι σύντροφοι των ανθρώπων με αναπηρία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με πολλά ερωτήματα όσον αφορά την φροντίδα τους. Από το τι κρεβάτι είναι πιο εύχρηστο μέχρι τι αμάξι. Η ομάδα αυτή τους επιτρέπει να ανταλλάσσουν χρήσιμες πληροφορίες, αλλά και να μοιράζονται τις ανησυχίες τους.

 Με στόχο την κορυφή

Ο Νίκος μίλησε, ακόμη, για το χόμπι που ξεκίνησε μετά το ατύχημά του. Η αστείρευτη δύναμή του του έχει ανοίξει πλέον νέους οριζοντες, που φτάνουν μέχρι... τους Παραολυμπιακούς.

Όπως εξήγησε, ο έχει ξεκινήσει πλέον να προπονείται συστηματικά στην κολύμβηση, ενώ στόχος του ήταν να περνά περισσότερο χρόνο με τον πατέρα του - κάτι που δεν μπορούσε να κάνει παλαιότερα λόγω φόρτου εργασίας - αλλά και να ενδυναμώσει το σώμα του.

Το πάθος του πατέρα του για την κολύμβηση έχει γίνει πια και δικό του πάθος, ενώ ήδη προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του σε αγώνες, και γιατί όχι και στους Παραολυμπιακούς.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση