Eurovision 2021: Μάγεψε η Stefania με το "Last Dance" - Πρωτοποριακά εφέ από την ελληνική συμμετοχή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021 23:10 Eurovision 2021: Μάγεψε η Stefania με το "Last Dance" - Πρωτοποριακά εφέ από την ελληνική συμμετοχή

Εντυπωσίασε την Ευρώπη η Stefania με το "Last Dance", εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον β' ημιτελικό της Eurovision 2021

Με το στόμα ανοιχτό άφησε τους Ευρωπαίους η Stefania Λυμπερακάκη στον β' ημιτελικό της Eurovision 2021, ερμηνεύοντας το τραγούδι "Last Dance".

Στην 4η θέση εμφανίστηκε η νεαρή τραγουδίστρια που διεκδικεί ένα "εισιτήριο" για τον τελικό του μουσικού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού, η Ελλάδα έβαλε στο κάδρο των εμφανίσεων και το green box. Τα εφέ που χρησιμοποίησε η ελληνική αποστολή εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο τηλεοπτικό αποτέλεσμα της Eurovision και το αποτέλεσμα εντυπωσίασε όσους το παρακολούθησαν από τις οθόνες τους
Την εμφάνιση της Stefania επιμελήθηκε ο διεθνούς φήμης Έλληνας σχεδιαστής Vrettos Vrettakos δημιουργώντας μια ειδική φόρμα στις αποχρώσεις του μωβ, κεντημένη με με 250.000 κρύσταλλα Swarovski, που χρειάστηκε 2,5 μήνες για να ολοκληρωθεί.
Το "Last Dance" είναι μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού.

STEFANIA

 

STEFANIA

Στον σχολιασμό είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

STEFANIA

Η 18χρονη Stefania είναι η νεότερη εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στον Διαγωνισμό, αλλά και η νεότερη τραγουδίστρια που θα λάβει μέρος, φέτος, στην Eurovision.

STEFANIA
Τεχνικά προβλήματα στην τελευταία πρόβα για τη Stefania

Ωστόσο, η νεαρή τραγουδίστρια προετοιμάστηκε μετ' εμποδίων, αφού αντιμετώπισε ορισμένα τεχνικά προβλήματα κατά την εμφάνισή της στην πρόβα τζενεράλε του β' ημιτελικού.

Γι' αυτό τον λόγο, μάλιστα, η 18χρονη εκπρόσωπος της Ελλάδας αναγκάστηκε να τραγουδήσει και δεύτερη φορά στην πρόβα, ώστε να υπάρχει ένα σωστό "βίντεο ασφαλείας" της συμμετοχής της και άρτιο αποτέλεσμα απέναντι στις κριτικές επιτροπές που ψήφιζαν τη συγκεκριμένη βραδιά.

Ο λόγος που αναγκάστηκε να τραγουδήσει δεύτερη φορά η ελληνική αποστολή επί σκηνής ήταν πως τα εφέ καπνού που χρησιμοποίησε η αποστολή της χώρας που εμφανίζεται πριν την Ελλάδα στο β' ημιτελικό δημιουργούσαν πρόβλημα στα οπτικά εφέ μέσω green box που χρησιμοποιεί η σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού

Έτσι πριν την εμφάνιση της Ελλάδας στον β' ημιτελικό μεταδόθηκε ένα βίντεο ώστε να υπάρχει χρόνος για να ανέβουν στη σκηνή φυσούνες με αέρα που απομάκρυναν τον καπνό πριν ξεκινήσει η συμμετοχή της Ελλάδας.

Στον Β' Ημιτελικό συμμετέχουν οι χώρες:

Σαν Μαρίνο

Εσθονία

Τσεχία

Ελλάδα

Αυστρία

Πολωνία

Μολδαβία

Ισλανδία

Σερβία

Γεωργία

Αλβανία

Πορτογαλία

Βουλγαρία

Φινλανδία

Λετονία

Ελβετία

Δανία

Οι "Big Five" απευθείας στον τελικό

Τα τραγούδια των "Big Five" (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της Ολλανδίας, ως διοργανώτριας χώρας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Β' Ημιτελικό ψηφίζουν Γαλλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία.

Φωτογραφίες: EBU / ANDRES PUTTING

Προσαρμοσμένη αναζήτηση