Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέγκαν - Χάρι: Η νεογέννητη Λίλιμπετ και το χαϊδευτικό της βασίλισσας που δεν μπορούσε να πει το όνομά της

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 10:54 Μέγκαν - Χάρι: Η νεογέννητη Λίλιμπετ και το χαϊδευτικό της βασίλισσας που δεν μπορούσε να πει το όνομά της

Η συγκινητική ιστορία του χαϊδευτικού ονόματος της βασίλισσας Ελισάβετ "Λίλιμπετ", που πήρε η κόρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Το δεύτερο παιδί τους έφεραν στον κόσμο η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, και αυτό είναι το πρώτο δισέγγονο τη βασίλισσας Ελισάβετ που γεννήθηκε σε άλλη ήπειρο.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν το παλάτι εκ νέου μετά την μεγάλη κρίση που πέρασαν οι σχέσεις τους το τελευταίο διάστημα, αποφάσισαν να ονομάσουν την κόρη τους δίνοντάς της το χαϊδευτικό όνομα της βασίλισσας Ελισάβετ και το όνομα της αδικοχαμένης γιαγιάς της, πριγκίπισσας Νταϊάνας. Τα στοιχήματα έδιναν και έπαιρναν, το Νταϊάνα ήταν το πιο δημοφιλές όμως Χάρι και Μέγκαν έκαναν τη διαφορά ονομάζοντας την κόρη τους Λίλι.

Έτσι, το επίσημο όνομα της νεογέννητης είναι Λίλιμπετ, Νταϊάνα Μαουντμπάτεν Ουίνσδορ. Και θα την φωνάζουν Λίλι.

Στην ανακοίνωσή τους έγραψαν:

"Με μεγάλη χαρά ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, καλωσορίζουν στον κόσμο την κόρη τους, τη Λίλιμπετ "Λίλι" Νταϊάνα Μαουντμπάντεν-Γουίνδσορ".

Αν και υπήρχαν φήμες ότι η Μέγκαν σκεφτόταν να γεννήσει στο σπίτι της, τελικά επέλεξε το Νοσοκομείο Σάντα Μπάρμπαρα Κότατζ στην Καλιφόρνια, όπου γέννησε το πρωί της Παρασκευής την κόρη της, με τον Χάρι να είναι παρών στον τοκετό.

"Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί είναι υγιείς και καλά και ξεκουράζονται στο σπίτι τους", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Ο Δούκας και η Δούκισσα σας ευχαριστούν για τις θερμές ευχές και τις προσευχές σας, ενώ απολαμβάνουν αυτήν την ξεχωριστή στιγμή ως οικογένεια", πρόσθεσε ο εκπρόσωπός τους.

Η Λίλι είναι το ενδέκατο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ και ο αδελφός της Αρτσι είναι δύο ετών.

Το νεογέννητο μωρό είναι όγδοο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, πίσω από τον αδελφό της, τον πατέρα της, τον παππού της πρίγκιπα Κάρολο, τον θείο της πρίγκιπα Γουίλιαμ και τα τρία πρώτα ξαδέλφια της.

Ενθουσιασμένη η βασιλική οικογένεια

Η βασίλισσα Ελισάβετ και όλη η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας είναι "ενθουσιασμένοι" από τη γέννηση της κόρης του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγκαμ.

Η βασίλισσα, ο γιος της Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, καθώς επίσης και ο Ουίλιαμ, ο αδελφός του Χάρι, και η σύζυγός του Κέιτ "ενημερώθηκαν και είναι ενθουσιασμένοι" από την είδηση της γέννησης της κόρης του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, ανέφερε η εκπρόσωπος των ανακτόρων.

Τα συγχαρητήριά τους στην οικογένεια του Χάρι και της Μέγκαν εξέφρασαν νωρίτερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ.

Γιατί η Ελισάβετ είχε το ψευδώνυμο Λίλιμπετ

Όταν η πριγκίπισσα Ελισάβετ ήταν μικρή δεν μπορούσε να προφέρει το όνομα της. Έτσι η οικογένεια -όπως και η γκουβερνάντα της- έκανε την απαραίτητη "προσαρμογή".

Ο παππούς της, άρχισε να την φωνάζει Λίλιμπετ, έτσι όπως η ίδια έλεγε το όνομά της, μη μπορώντας να πει το Ελισάβετ.

Ο πατέρας της, Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ, συνήθιζε να λέει "Η Λίλιμπετ είναι η περηφάνια μου. Η Μαργαρίτα είναι η χαρά μου…"

Λίλιμπετ φώναζε και ο πρίγκιπας Φίλιππος την αγαπημένη του Ελισάβετ, την οποία γνώρισε όταν εκείνη ήταν 13 ετών. Την γνώρισε το 1939, όταν ο πατέρας της βασιλιάς Γεώργιος επισκέφθηκε το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο Μπριτάνια με την οικογένεια του. Ο Φίλιππος φοιτούσε τότε εκεί. Για τη 13χρονη Ελισάβετ τουλάχιστον ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έκτοτε, άρχισαν να αλληλογραφούν. Αυτός την αποκαλούσε "Λίλιμπετ" όλα τα χρόνια που έζησαν μαζί.

Πηγή: thetoc.gr