Επίδειξη Dior: Το gourmet μενού στο Ζάππειο, το ξέφρενο πάρτι και το... λαμπαδιασμένο φόρεμα - Όλο το παρασκήνιο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 14:20 Επίδειξη Dior: Το gourmet μενού στο Ζάππειο, το ξέφρενο πάρτι και το... λαμπαδιασμένο φόρεμα - Όλο το παρασκήνιο
Το protothema.gr αποκαλύπτει όλα όσα δεν έδειξαν οι κάμερες για τη λαμπερή εκδήλωση της χρονιάς - Πώς πήρε φωτιά το φόρεμα καλεσμένης στο δείπνο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Κάπου ανάμεσα στη γοητεία της ελληνικής παράδοσης και στην υψηλή αισθητική δημιουργήθηκε ένα πρωτοποριακό σκηνικό, με τον ενθουσιασμό στη συνέχεια να μένει ως επίγευση της παρουσίασης της νέας συλλογής του Dior «Cruise 2022», στην Αθήνα. Το προσκήνιο έμελλε από την πρώτη στιγμή να μαγνητίσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Πώς να μην βρεθεί άλλωστε σε πρώτο πλάνο η πασαρέλα των 85 μοντέλων του οίκου Dior, ακολουθώντας τις καμπυλωτές διαδρομές του Παναθηναϊκού Σταδίου, φορώντας ρούχα που σχεδίασε η διεθνώς καταξιωμένη καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Maria Grazia Chiuri, εμπνευσμένη από τις μελέτες της αλλά και τις επισκέψεις της στα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας μας.

Το λαμπερό προσκήνιο, όπως άλλωστε αναμενόταν, είχε και πλούσιο παρασκήνιο, το οποίο αποκαλύπτει το protothema.gr.

Μετά το φαντασμαγορικό θέαμα και το φλερτ ανάμεσα σε ιστορία και μόδα, ξεδιπλώθηκε και ένα άλλο μενού γαστρονομικής πανδαισίας και διασκέδασης.

Ήταν μια βραδιά που, αν μη τι άλλο, τα είχε όλα…από μπακαλιάρο με λάδι πεύκου, δια χειρός Δημήτρη Σκαρμούτσου, μέχρι ένα... λαμπαδιασμένο μαύρο φόρεμα υψηλής ραπτικής που λίγο έλειψε να γίνει παρανάλωμα του πυρός και να θέσει σε κίνδυνο την κομψή κυρία που το φορούσε. Το φόρεμα -άγνωστο το πώς λαμπάδιασε- και οι άνθρωποι της ασφάλειας πιθανολογούν ότι άρπαξε φωτιά από τα κεριά που διακοσμούσαν τον χώρο.

received_490062718768365

Για το σβήσιμο της φωτιάς χρησιμοποιήθηκαν ενστικτωδώς από τους καλεσμένους ποτήρια με νερό, πέταξαν δε ακόμα και το νερό από τις σαμπανιέρες.

Η γυναίκα σοκαρισμένη έπεσε κάτω στο έδαφος και αμέσως έτρεξαν να την βοηθήσουν οι σεκιούριτι. Η άτυχη γυναίκα χρειάστηκε να εγκαταλείψει το χώρο άρον-άρον ούσα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια των έκπληκτων καλεσμένων, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πέραν του επεισοδίου με τη φωτιά, κύκλο ζωηρών συζητήσεων άνοιξε το μενού με φανερό τον ελληνικό χαρακτήρα και το γκουρμέ προφίλ.
H ποικιλομορφία, η πρωτοτυπία και η παράδοση αποτέλεσαν το τρίπτυχο του μενού που έφερε την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ Σκαρμούτσου.

received_216868830275053

Ο μπακαλιάρος με το λάδι πεύκου, το καπνιστό ψάρι με το στρείδι, οι γαρίδες γεμιστές με ταραμά, αλλά και οι παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες, το αρνί με μελιτζάνα και αγκινάρα, το μοσχαρίσιο κρέας με τα λευκά φασόλια από τη Λήμνο, όλα έδωσαν ένα δικό τους άρωμα σε κάθε ουρανίσκο.

Το επιδόρπιο διακρίθηκε επίσης από νοστιμιά και παράδοση: ρυζόγαλο και μους σοκολάτας ήρθαν να στήσουν την επίγευση ενός ευρηματικού μενού.

Στο σκηνικό του πολιτιστικού πλούτου, και το γλέντι, ο χορός που ακολούθησε για να ολοκληρώσει το κλίμα λαμπρότητας που διέκρινε τη βραδιά.

received_490427955514130-_1_

Εκστασιασμένοι από το φαντασμαγορικό θέαμα, οι πιο τολμηροί καλεσμένοι αποφάσισαν να χορέψουν αδιαφορώντας για τον συγχρωτισμό στο κέντρο της πίστας, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η μουσική έκλεισε στις 02:00 αλλά οι τελευταίοι αποχώρησαν στις 03.00 με τους υπαλλήλους του κέτερινγκ να αναγκάζονται να πάρουν τα ποτήρια των καλεσμένων από το χέρι.

πηγή: protothema.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση