Metallica: 30 χρόνια «Black Album» - Επανακυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις ο θρυλικός δίσκος (pic,video)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 10:36 Metallica: 30 χρόνια «Black Album» - Επανακυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις ο θρυλικός δίσκος (pic,video)

Το «Black Album» των Metallica κλείνει στις 12 Αυγούστου 30 χρόνια από την ημέρα της κυκλοφορίας του το 1991.

Πρόκειται για το άλμπουμ που σημείωσε τεράστια επιτυχία, και έκανε τους Metallica ακόμα πιο γνωστούς στο ευρύτερο κοινό που δεν άκουγε metal.

Τραγούδια όπως το «Unforgiven» και το «Nothing Else Matters» είναι γνωστά σε κάθε φίλο της μουσικής, ό,τι είδος και να ακούει.

Ο δίσκος στην πραγματικότητα ονομάζεται «Metallica», ωστόσο έμεινε γνωστός ως «Black Album» εξαιτίας του απόλυτου μαύρου στο εξώφυλλο. Τα μόνα που… αχνοφαίνονταν ήταν το όνομα των Metallica και ένα φίδι. Η επιτυχία του φαίνεται και από το ότι πήγε κατευθείαν στο Νο.1 των charts πολλών χωρών. Στην Αμερική μόνο, παρέμειναν για έναν συνεχόμενο μήνα στο Νο.1 των albums charts.

Για την συμπλήρωση των 30χρόνων λοιπόν οι Metallica κυκλοφορούν και πάλι το Black Album σε δύο νέες εκδόσεις.

Οι Metallica ονόμασαν τον εγχείρημα «Metallica Blacklist», και πρόκειται για μια λίστα με καλλιτέχνες πασίγνωστους, που ερμηνεύουν τα τραγούδια του Black Album.

Elton John, Miley Cyrus, Weezer, Volbeat, Chris Stapleton είναι μόνο μερικά από τα 53 ονόματα που ερμηνεύουν τα τραγούδια.

Το Metallica Blacklist θα επανακυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου τόσο σε cd όσο και σε βινύλιο.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση