Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύσκολες ώρες για τον Iron Man - Πέθανε ο πατέρας του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 21:30 Δύσκολες ώρες για τον Iron Man - Πέθανε ο πατέρας του

Στα 85 του χρόνια πέθανε ο πατέρας του Iron Man, Ρόμπερτ Ντάουνι ο πρεσβύτερος, θρυλικός δημιουργός, ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας.

Σύμφωνα με το enikos.gr ο Ρόμπερτ Ντάουνι ο πρεσβύτερος πέθανε στον ύπνο του στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τη σύζυγό του Ρόζμαρι Ρότζερς. Έδινε μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η τελευταία κινηματογραφική του εμφάνιση ήταν το 2011 στην κωμωδία δράσης "Tower Heist", όπου συμπρωταγωνιστούσε με τους Κέισι Άφλεκ, Μπεν Στίλερ και Έντι Μέρφι. Το 2015 παρουσιάστηκε στο Saturday Night Live ως ο εαυτός του.

Είχε παντρευτεί τρεις φορές . Η πρώτη του σύζυγος ήταν η ηθοποιός Έλσι Αν Ντάουνι με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά την Άλισον και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Πήραν διαζύγιο το 1075 οπότε παντρεύτηκε την ηθοποιό Λόρα Ερνστ με την οποία ήταν παντρεμένος έως τον θάνατο εκείνης το 1994 λόγω της νόσου Λου Γκέρινγκ. Παντρεύτηκε την τρίτη σύζυγό του Ρόζμαρι Ρότζερς, συγγραφέα, το 1998.


Ο Ρόμπερτ Ντάουνι ο πρεσβύτερος είχε γεννηθεί στις 24 Ιουνίου 1936 στο Μανχάταν ως Ρόμπερτ Τζον Eλάιας . Όταν κατατάχθηκε στον στρατό πήρε το όνομα του πατριού του Τζέιμς Ντάουνι. Το 1960 άρχισε να γράφει και να σκηνοθετεί ταινίες.