Στο στόχαστρο η Αντζελίνα Τζολί για την υιοθεσία του Μάντοξ - "Τον έκλεψαν από την οικογένειά του;"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 20:13 Στο στόχαστρο η Αντζελίνα Τζολί για την υιοθεσία του Μάντοξ - "Τον έκλεψαν από την οικογένειά του;"

Στην υιοθεσία του μεγαλύτερου γιου της Αντζελίνα Τζολί και στο κατά πόσο ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ρίχνει εκ νέου ένα ντοκιμαντέρ που ερευνά τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται για τις υιοθεσίες στην Καμπότζη.

Το νέο αυτό ντοκιμαντέρ θα μελετήσει αν ο Μάντοξ "έχει κλαπεί από τη βιολογική του οικογένεια".

Σύμφωνα με το enikos.gr η Αντζελίνα Τζολί υιοθέτησε τον Μάντοξ το 2002 με τη βοήθεια του γραφείου υιοθεσιών της Λορέν Γκαλίντο, η οποία φυλακίστηκε το 2004 για παραποίηση εγγράφων προκειμένου ορφανά να αποκτήσουν βίζα στις ΗΠΑ. Η 21χρονη σκηνοθέτις Ελίζαμπεθ Τζέικομπς, της οποίας οι γονείς επίσης χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της Γκαλίντο για να εξασφαλίσουν την υιοθεσία του παιδιού τους από την Καμπότζη, θα επανεξετάσει τον ισχυρισμό ότι "φτωχές οικογένειες στην Καμπότζη πέφτουν θύματα κυκλώματος εμπορίας βρεφών" στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ της "Stolen Children" (Κλεμμένα Παιδιά).

Όταν αρχικά είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, η Τζολί είχε πει ότι δεν ήξερε τίποτα για το παράνομο εμπόριο και πως δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο Μάντοξ δεν ήταν ορφανό.

Σύμφωνα με τη Sun, η Τζέικομπς, που είναι φοιτήτρια κινηματογράφου και μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης,είναι αποφασισμένη να ξεσκεπάσει την αλήθεια για τις υιοθεσίες της Γκαλίντο.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ανάμεσα στο 1997 και το 2001 μισές από τις υιοθεσίες από την Καμπότζη στις ΗΠΑ, περίπου 800 από τις 1.600, πέρασαν μέσα από τα χέρια της Γκαλίντο.

Εκείνη την εποχή η γυναίκα με την αδελφή της Λιν Ντέβιν διηύθυναν γραφείο υιοθεσιών υπό την ονομασία "Seattle International Adoptions" και λίγο μετά την υιοθεσία του Μάντοξ από την Τζολί οι δύο γυναίκες ήρθαν αντιμέτωπες με ποινική δίωξη.

Στην Ντέβιν επιβλήθηκε πρόστιμο 1500.000 δολαρίων ενώ η Γκαλίντο φυλακίστηκε για παραποίηση ονομάτων, ημερομηνιών και τοποθεσιών γέννησης παιδιών από την Καμπότζη τα οποία υιοθετήθηκαν από αμερικανικές οικογένειες δύο χρόνια μετά που η Τζολί και ο τότε σύζυγός της Μπίλι Μπομπ Θόρντον πήραν την πλήρη επιμέλεια του Μάντοξ.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο η αμερικανική κυβέρνηση όπως και πολλές άλλες χώρες σταμάτησαν τις υιοθεσίες από την Καμπότζη. Η Τζολί μεταξύ άλλων είχε τονίσει ότι είχε ερευνήσει εις βάθος πως ο Μάντοξ ήταν ορφανό και πως δεν θα έκλεβε ποτέ ένα παιδί από τη μητέρα του. Η Γκαλίντο είπε στη Sun σε πρόσφατη ανακοίνωση ότι θα χαιρόταν να απαντήσει σε όσες ερωτήσεις κι αν είχε η Τζέικομπς αλλά επέμενε ότι η σκηνοθέτις δεν την είχε προσεγγίσει ακόμη.

Απέρριψε τις καταγγελίες ότι οι πρακτικές της ήταν παράνομες και έχρισε τον εαυτό της "πρωταθλήτρια των παιδιών".

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν έχει λόγο να πιστεύει ότι η υιοθεσία του Μάντοξ ήταν παράνομη και φέρεται να επιβεβαίωσε ότι είχε συνεργαστεί με την Τζολί για τη διαδικασία, "ξέροντας ότι η Αντζελίνα ήταν στη Ναμίμπια εκείνη την εποχή για τα γυρίσματα ταινίας" και προσθέτοντας πως δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από τη σταρ.

Η Τζέικομπς, επίσης, μίλησε στην εφημερίδα λέγοντας ότι είναι ανήσυχη πως οι πρακτικές της Γκαλίντο ήταν δόλιες και πως είναι αποφασισμένη να μιλήσει για το σκάνδαλο σχετικά με τις υιοθεσίες στην Καμπότζη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση