Σε στενό κύκλο τα γενέθλιά του Μπ. Ομπάμα μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 22:29 Σε στενό κύκλο τα γενέθλιά του Μπ. Ομπάμα μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε

Αφού δέχτηκε πολλές επικρίσεις επειδή σχεδίαζε να γιορτάσει τα 60ά γενέθλιά του με μια μεγάλη γιορτή, σε ανοιχτό χώρο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε τελικά ότι, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα, θα δεχτεί μόνο λίγους συγγενείς και φίλους αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Αυτή η εκδήλωση, σε ανοιχτό χώρο, είχε οργανωθεί πριν από μήνες, με βάση τις οδηγίες των υγειονομικών υπηρεσιών και με μέτρα προστασίας για την Covid-19», εξήγησε η εκπρόσωπός του, Χάνα Χάνκινς. «Λόγω της νέας εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα την τελευταία εβδομάδα, ο πρόεδρος και η κυρία Ομπάμα αποφάσισαν να περιορίσουν σημαντικά τον αριθμό των προσκεκλημένων, μόνο στην οικογένεια και σε στενούς φίλους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ομπάμα, που σήμερα κλείνει τα 60 του, σκόπευε να γιορτάσει τα γενέθλιά του το Σαββατοκύριακο στο νησί Μάρθας Βίνγιαρντ, στη Μασαχουσέτη, συντροφιά με πολλούς καλεσμένους, που όμως θα ήταν όλοι τους εμβολιασμένοι και θα είχαν υποβληθεί σε τεστ. Η γιορτή θα δινόταν στο ύπαιθρο, ώστε να τηρηθούν οι οδηγίες των Κέντρων Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (CDC). Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και η Όπρα Γουίνφρεϊ, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση